Sotkamo – Kultamunien kotipesä


Sotkamo siirtää Kalevalan luonnonvoimaa elämiseen, matkailuun, yritystoimintaan sekä elokuvateollisuuteen. 

Sotkamon luonnosta ja malmivarannoista on selvästi hyvä ammentaa rohkeaa visionäärisyyttä. Matkailu, malmit, marjat sekä maa- ja metsätalous ovat Sotkamon elinvoiman peruspilareita. Tukijalkoja kehitetään voimallisesti myös kulttuuri-, liikunta-ja urheilutoiminnan puolella, sillä asukkaiden hyvinvointi ja kasvava elinvoima kulkevat käsi kädessä. 

”10 000 asukkaan Sotkamo tarjoaa selvästi asukaslukuaan isomman paikan palvelut ja harrastusmahdollisuudet. Vuokatissa ja Sotkamossa vierailee vuosittain miljoona matkailijaa. Laadukkaiden palveluiden verkosto hyödyttää vapaa-ajan asukkaiden ja turistien lisäksi niin kuntalaisia kuin yrittäjiäkin”, kertoo Sotkamon kunnanjohtaja Mika Kilpeläinen. 

Viime aikojen investoinneista esimerkkinä mainittakoon Vuokatti Areena, joka tarjoaa upeat puitteet jääurheilulle, liikunnalle ja tapahtumille. ”Yhdessä rohkeasti eteenpäin -mottomme mukaisesti olemme vuosikymmenten varrella osanneet tehdä pitkäjänteisiä valintoja ja päätöksiä valojen sammuttamislinjan sijaan. Niinpä emme ole monen muun pienen kunnan tavoin kärsineet muuttotappiosta”, kunnanjohtaja pohtii. 

Kolme vireää kaivosta, maamme virallinen talviurheilulajien olympiavalmennuskeskus sekä lähitulevaisuudessa myös Suomen Hollywood? ´Pökköä pesään´ voisi olla Sotkamon toinen motto, sen verran vauhdilla kehittämis- ja kasvutyötä kunnassa tehdään. 

”Yritysasiantuntijamme ja yrityspalveluseteli ovat selvästi osoittautuneet oikeiksi ratkaisuiksi. Samoin näyttää käyvän yksityisenpuolen satsauksessa elokuva-alan tuotantoon Hollywood-tason digitaalisen studiotuotannon merkeissä. Tämä tuo alkaessaan työpaikkoja ja mutta todennäköisesti myös uutta koulutusta alueelle. Eiköhän siinä ole yksi tulevaisuuden kultamuna meille lisää. Tervetuloa kokemaan kehitystämme ja luonnonvoimaa eli meidän ´lomalla 365´ -fiilistämme”, Kilpeläinen summaa. 

Tutustu tarkemmin: www.sotkamo.fi

Jaa tämä artikkeli


Tekoja Suomesta