Sote-työntekijät ovat yhteiskunnan toimivuuden voimavara


Malmin sairaala on keskittynyt akuuttihoitoon ja geriatriaan eli vanhusten hoitoon. Malmi on myös toinen Helsingin suurista yhteispäivystyspisteistä, joten tutkimusmahdollisuudet ja kokeneiden lääkärien antama tuki ovat loistavat, ”Malmin hengen” mukaiset.

Kun kansalaisten terveys on esimerkiksi epidemian vuosi uhattuna, arvostus terveydenhoitoalan henkilöstöä kohtaan nousee pilviin. Alan työntekijät tietävät päivittäin, miten arvokasta työtä tekevät – ja potilaat sekä omaiset antavat siitä kiitosta.

Malmin sairaalan ylilääkäri Annamaija Sutela omaa pitkän kokemuksen sairaalatyöstä ja tietää, miten tärkeää on rakentaa työpaikalle arvostava, kannustava ja tukeva ilmapiiri hoitohenkilökunnan jaksamiseksi.

”Vantaan Katriinan sairaalassa erikoistuin yleislääketieteen erikoislääkäriksi ja kävin erikoislääkäreiden johtamiskoulutuksen. Toimin Vantaalla hoitoketjun ylilääkärinä ja tänne siirryin seitsemän vuotta sitten”, hän kiteyttää uraansa.

”Terveydenhuollon moniammatilliset osaajatiimit tuottavat parasta hoito- ja kuntoutuspalvelua ”

Malmilla Sutela on johtanut muutosta, jossa osastot siirtyivät akuuttitoimintaan potilaslähtöisesti, ”Malmin hengen” mukaisesti.

”Meillä on täällä moniammatillista osaamista, sosiaaliterapia ja kuntoutus mukaan lukien. Siksi työmahdollisuudet ovat todella monipuoliset ja kiinnostavat ja omaan työnkuvaan pääsee vaikuttamaan. Malmilla on hienoja kehitysprojekteja ja erinomainen tuki mm. erikoistuville ja osalaillistetuille maahanmuuttajalääkäreille. Helsingin kaupunki työnantajana tarjoaa elämäntilanteiden mukaisesti joustavat työajat sekä hyvät koulutus-, työsuhde- ja lomaedut”. Sutela tekee ajoittain edelleen erikoislääkärin lomasijaisuuksia eri osastoilla.

”Ote säilyy ja pääsee näkemään käytännön työtä.”

Vuoden alusta Malmilla aloittanut sijaislääkäri Manoj Basnet viihtyy työssään: ”Haluan auttaa ihmisiä muiden ammattilaisten kanssa. Tutkimme potilaita, teemme hoitotavoitteen sekä lääkintä- ja kotiuttamissuunnitelman. Tähän saan apua seniorilääkäreiltä. Kerään tällä hetkellä paljon tietoa eri sairauksista lopputenttejä ajatellen, jotta saan täyden laillisuuden lääkärinä. Aion myöhemmin erikoistua. Parasta työssäni on, kun potilas kiittää hyvästä hoidosta”.

 

Jaa tämä artikkeli


Työelämä