”Rakastan lapsia yli kaiken”


Testamenttilahjoitus auttaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia

”Olen lapseton keski-ikäinen mies. Rakastan lapsia yli kaiken! Sairastuin nuorena reumaan, joka vei minulta mahdollisuudet moniin asioihin, kuten omien lasten saamiseen. Minua peloteltiin, että sairaana syntyvä lapsi kärsisi paljon, ja siksi luovuin haaveestani.

Elämän kolhut eivät kuitenkaan jääneet tähän. Halvaannuin jaloistani ja avioliittoni päättyi eroon. Olin 12 vuotta pyörätuolissa, kunnes parannuin ja pystyin taas kävelemään.

Haluan kiittää Jumalaa siitä, että olen kaikista vastoinkäymisistä huolimatta saanut paljon hyvää. Koen, että olen saanut lahjan ja siksi haluan auttaa itsekin. SOS-Lapsikylä valikoitui lahjoituskohteeksi, sillä koin järjestön arvot itselleni sopivimmiksi.”

Pekka*, testamenttilahjoittaja

Arvokas perintö lapsille

SOS-Lapsikylä auttaa heikoimmassa asemassa olevia lapsia ja perheitä. Testamenttilahjoituksen voi halutessaan kohdentaa hyvinkin tarkkaan, esimerkiksi tietylle toimipisteelle tai lasten harrastuksiin.

”Mikäli testamentissa annettuja määräyksiä ei noudateta, oikeus testamenttiin voidaan menettää. Testamentin laatimisessa kannattaa hyödyntää lakimiestä, jotta varat kohdennetaan varmasti testamentin tekijän toivomalla tavalla ja testamentti on pätevä”, kertoo SOS-Lapsikylän yhteistyökumppani, varatuomari Mikko Tanskanen.

SOS-Lapsikylä tarjoaa veloituksetonta lakineuvontaa testamentin tekemiseen, mikäli se sisältää lahjoituksen SOS-Lapsikylälle. Yleishyödylliset tahot, kuten SOS-Lapsikylä, eivät lain mukaan ole velvoitettuja maksamaan perintöveroa.

Tervetuloa SOS-Lapsikylän testamentti-iltaan!

To 26.9. klo 17–19 SOS-Lapsikylän tiloissa Espoon Niittykummussa (Niittytaival 13, 02200 Espoo).

Puhujana varatuomari Mikko Tanskanen. Tilaisuus on maksuton, ilmoittautumiset 24.9. mennessä aura.ylisela@sos-lapsikyla.fi tai p. 044 761 4139.

*Lahjoittajan nimi on muutettu hänen yksityisyytensä suojaamiseksi.

www.sos-lapsikyla.fi


Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Hyvinvointi