Somero tarjoaa lääkäreille perhemäisen työyhteisön ja hyvät koulutusmahdollisuudet


Somerolla joustavuus ja kollegoilta helposti saatava apu tekevät työpäivistä sujuvia. Pienessä yksikössä itsenäiselle päätöksenteolle on paljon tilaa. 

Johtava lääkäri Arja Lukka on työskennellyt Somerolla vuodesta 2010 saakka ja tärkein syy yli kymmenen vuoden työrupeamaan on yhteisöllisyys. 

– Työporukassa puhalletaan yhteen hiileen. Kollegan apua saa aina, jos edessä on jotain uutta. Huomaan myös nuoremmista kollegoista, että tämä saa heidät viihtymään. 

Pienellä paikkakunnalla työtehtävät ovat monipuolisia, se on haaste, mutta tuo työhön myös kiinnostavuutta. Itsenäinen päätöksenteko korostuu, kun työtehtävät ovat vaihtelevia. 

– Itse en konsultoijana myöskään aina anna suoraa vastausta vaan pyrin pohtimaan vaihtoehtoja, Lukka kertoo. 

Lukka korostaa, että kaikille halutaan tarjota hyvät koulutusmahdollisuudet. Kalenterista löytyy viikoittainen koulutus ja lisäksi pyritään järjestämään, että työntekijät pääsevät toivomiinsa ulkoisiin koulutuksiin. 

Somerolla halutaan muutenkin olla joustavia työntekijöiden toiveiden ja kehityshalujen osalta. Jos joku osa-alue, kuten vaikkapa neuvolassa työskentely kiinnostaa, siihen annetaan mahdollisuus. YEK-koulutukseen kuuluu kuitenkin lähtökohtaisesti laaja kattaus vastuualueita, koko elinkaaren osalta. 

Joustava ja inhimillinen asenne näkyy myös päivittäisessä työssä. Nuorten kandien vastaanottoajat ovat 45 minuuttisia, joten kiireettömässä hoidossa aikaa potilaille on aidosti. 

– Kiiretilanteissa puolin ja toisin joustaminen on meillä luontevaa. Se, jolla on aikaa, auttaa sitä, jolla on tiukempi aikataulu, Lukka summaa. 

Jaa tämä artikkeli


Julkishallinto & kansanterveys