SOMEN AVULLA LIIKEVAIHTONSA MONINKERTAISTANUT PRIMAQ HALUAA AUTTAA MUITA YRITYKSIÄ TEKEMÄÄN SAMAN


Jos tavoitteena on vauhdittaa liiketoiminnan kasvua, on sosiaalinen media siihen täydellinen alusta. Primaqin Anu Wiio ja Paula Virrankoski ovat todistaneet aitiopaikoilta, miten some on saanut monet yritykset kukoistamaan. 

MILJOONAT SUOMALAISET käyttävät sosiaalista mediaa joka viikko, joten jos yritys haluaa tehostaa omaa liiketoimintaansa, on somessa näyttävä. Markkinointitoimisto Primaqin perustaja ja toimitusjohtaja Anu Wiio on ylpeä siitä, että Primaq lanseerasi Suomen ensimmäisenä yrityksenä kiinteällä kuukausilaskutuksella sosiaalisen median sisällöntuotantoa tarjoavan Someassari-palvelun. Tätä ennen Primaqin liiketoiminta keskittyi vahvasti tapahtuma-alaan. Primaqin markkinointivastaava ja osakas Paula Virrankoski muistelee, että Someassari-palvelu sai alkunsa siitä, kun Primaqin tapahtuma-asiakkaat pyysivät tekemään somepäivityksiä heidän puolestaan: ”Someassari-palvelumme on alusta alkaen perustunut asiakkaiden tarpeisiin.” 

Someassari-palvelu toimii käytännössä niin, että Primaq ottaa asiakkaansa sometilit kokonaisvaltaisesti haltuunsa. ”Laadukkaan ja toimivan somesisällön tuottaminen vaatii aikaa, joten palvelumme avulla kaikki saavat keskittyä omaan ydinosaamiseensa, me someen ja asiakasyritys ydinliiketoimintaansa”, toteaa Wiio. 

”Me erotumme vahvalla kokemuksellamme, ammattitaitoisella tiimillämme ja energiallamme, jota me kutsumme Primaq-henkisyydeksi”, lisää Virrankoski, ”Primaq-henkisyys ja asiakaspalveluote välittyvät ja saavat hyvän sanan kiertämään.” 

Some mullisti liiketoiminnan täysin 

Keväällä 2020 Primaq joutui kovan paikan eteen, kun se menetti kaiken tapahtumamyynnin tulevan vuoden osalta. 

”Vaihtoehtona oli joko pistää pillit pussiin tai ottaa tulevaisuuteen kaavailtu someloikka heti”, kertoo Wiio, ”meille oli selvää, että periksi ei anneta.” Päätös kannatti, sillä Primaq on tämän jälkeen viisinkertaistanut vakituisen henkilöstömääränsä, muuttanut isompiin toimitiloihin ja nykyään hallitsee jo sadan eri yrityksen sometilejä. Suunta on edelleen ylöspäin, ja sitä varten on rakennettu vahva strategia. ”Some on mahdollistanut sen, missä Primaq on yrityksenä nyt.”, toteaa Virrankoski. 

Kun puhutaan liiketoiminnan kasvun edistämisestä, on sometekemisellä merkittävä rooli. ”Asiakkaamme kiittelevät täyteen varatuista kalentereista, orgaanisesti toimivasta sisällöstä sekä näkyvyyden nopeasta kasvamisesta”, iloitsee Virrankoski, ”avaintekijä tähän on se, että ymmärrämme mitä paikkaa somesisällöt pelaavat asiakasyrityksen strategiassa ja tavoitteissa.” Mikään ei kuitenkaan tule ilmaiseksi, sillä sosiaalisen median voiman valjastaminen vaatii säännöllisyyttä, kovaa työtä ja alati kehittyvien ominaisuuksien hallitsemista, mutta kun valloittavalla energialla varustettu innokas tiimi saa asiakkaalta avunpyynnön, on vain taivas rajana. 

”Meitä kuvailee hurja tekemisen meininki ja intohimoinen ote kaikkeen tekemiseemme. Olemme rohkeita ja uskallamme kokeilla uutta – vierailemalla kotisivuillamme huomaat sen varmasti”, kertoo Wiio ”Primaq on elävä esimerkki siitä, miten some voi muuttaa kaiken, ja nyt on meidän vuoromme auttaa muita kokemaan sama.” 

SOMEASSARI-PALVELU

  • Suomen ensimmäinen sosiaalisen median sisällöntuotantoa tarjoava palvelu kiinteällä kuukausilaskutuksella jo vuodesta 2016 
  • Kokonaisvaltainen palvelu, johon kuuluu somestrategia, sisällöntuotanto ja sometilien ylläpito aina valokuvauksesta tekstien kirjoittamiseen 
  • Palvelun takana dynaaminen joukko alan osaajia 
  • Primaq on ylläpitänyt satoja sometilejä niin B2B- kuin B2C-puolella 
  • Pääsääntöiset sisällöntuotantokanavat ovat Facebook, Instagram ja LinkedIn 
  • Peruspaketin päälle voi ostaa erilaisia lisäpalveluita, kuten Instagram Reels -videoita, henkilöhaastatteluja ja lisäkuvausta#siellämissätapahtuu 

www.primaq.fi

Jaa tämä artikkeli


Asiantuntijat Business NOW