SOLin toimialat ponnahduslautoina työelämään ja yhteiskuntaan


Ammattiosaaminen, monipuolisuus sekä suomalaiset periaatteet ja arvot ovat 30-vuotista taivalta juhlivan SOLin menestyksen takana. 

Pandemiakuukaudet kirjautuvat myös SOLin historiaan kaikkien aikojen tukalimpina varsinkin siivous- ja pesulapalveluissa. ”Siivousalaa tarvitaan aina, joten talouden syklit eivät yleensä osu meihin. Korona lävähti kuitenkin silmille; meillä on asiakkaina paljon matkailu- ja majoitusalan yrityksiä, ja niiden sulkeminen vaikutti”, toimitusjohtaja Juhapekka Joronen sanoo. 

SOL on tehnyt hyvää tulosta, joten yrityksen talous kestää takaiskut. Numerot ovat kuitenkin vain toinen puoli tilanteesta; Joronen myöntää, että huoli henkilöstön jaksamisesta ja asiakkaiden tilanteista on painanut. ”SOLin menestyksen ja tuloksen takana ovat aina olleet tehtäväänsä sitoutuneet hyvät työntekijät, jotkut jo toisessa polvessa.” 

Joronen kutsuu SOLin toimialoja ponnahduslauta-aloiksi. ”Monelle nuorelle SOL on ollut elämän ensimmäinen työpaikka kesäaikaan, ikkuna aikuisuuteen ja työelämään. Yhtä lailla SOL on auttanut monia maahanmuuttajia sopeutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan.”

SOL on nostanut siivousalan arvostusta 

Joronen uskoo, että SOLin arvot ja vuosikymmenestä toiseen perintönä seurannut työn arvostus on nostanut myös siivoustoimen ja alan yleistä arvostusta. Palveluvastaavat ovat arjen keskellä. Vuorovaikutus SOLin työntekijän ja asiakasyrityksessä työskentelevien kesken on jokapäiväistä. Ihmiset tulevat tutuiksi. ”SOL on tuonut kaikkiin tehtäviin palvelunäkökulman koko alalle.” 

Joronen pitää yhtenä menestyksen avaimena myös SOLin tarjoamaa tehtäväkirjoa. ”Harvalla alalle tulijalla on mitään koulutusta. Meille lankeaa tehtäviin perehdyttäminen, luomme vahvan pohjan ammattiosaamiselle ja tarjoamme henkilölle myös mahdollisuuden kehittyä työssään.” 

SOL on kansainvälinen yritys: toimintaa on Ruotsin ja Tanskan lisäksi Baltiassa ja Venäjällä. ”Asiakkaamme ovat isoja, kansainvälisiä yrityksiä. Meidät tunnetaan luotettavana yhteistyökumppanina ja myös työnantajan velvollisuudet kaikkialla täyttävänä yrityksenä. Toiminta myös maailmalla on suomalaisten periaatteiden ja arvojen mukaista”, Joronen sanoo.

Vetovastuu vaihtuu 

Uusi toimitusjohtaja on pitkän linjan SOLilainen 

Juhapekka Jorosen puhetta kannattelevat suomalaisuus ja liiketoiminnan pitkät perinteet, mutta myös perheyrittäjyydestä kumpuava arvomaailma. Siinä korostuu vastuu ympäristöstä, mutta myös sosiaalinen vastuullisuus. Asiakkailta kysytty ja saatu erinomainen asiakastyytyväisyyspalaute kannustaa jatkuvaan kehittämiseen ja kehittymiseen. 

”Inhimillisyyttä ei menestyksenkään keskellä saa unohtaa. Palvelubusiness on palvelua ihmiseltä ihmiselle”, Joronen, neljännen polven yrittäjä, sanoo. Hän myöntää kasvaneensa kiinni alaan. ”Elämme kuitenkin murrosaikaa, ja nyt on hyvä hetki päästää irti”, hän yllättää ja paljastaa vast’ikään henkilökunnalle kerrotun nimitysuutisen. ”Uutena toimitusjohtajana SOL Palveluissa kesäkuun alussa aloittaa Jussi Holopainen, pitkän linjan SOLilainen. Hän aloitti määräaikaisena työntekijänä, kun ei saanut silloisen laman aikana oman alansa työtä.” 

www.sol.fi

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi