#lempikolttu #tahra #mayday


Pukukoodina pikkumusta, mutta lempikoltussa tahra?

Meistä moni on ollut ainakin lähellä tätä paniikkitilannetta: juhliin on aikaa päivä-pari ja nyt vasta muistimme tutkia, missä kunnossa on lempimekko.

”Jos lempivaatteeseesi ilmestyy tahra tai tulee tanssittua hikisenä pikkutunneille, olisi tosi tärkeää viedä vaate parin seuraavan päivän kuluessa pesulaan eikä ripustaa likaisena henkariin”, neuvoo Helsingin Mariankadun SOL Pesulan myymälänhoitaja Ramona Mäntyvuo.

Vaikka kyseessä ei olisikaan se kaikkein rakkain vaate, ovat laatuvaatteet sen verran hintavia, että niistä kannattaa pitää huolta. ”Laadukas vaate kestää käytössä pitkään, kun sitä huoltaa oikein”, vahvistaa Ramona.

Mutta entä, jos on käynyt kuten useimpien dieettien kohdalla? On tullut hieman lipsuttua tästä pesulaetiketistä. ”Ei hätää. Jos et ole yrittänyt pestä ensin itse kotikoneessa pinttynyttä tahraa tai likaista vaatetta, joka vaatisi esimerkiksi kemiallista pesua, jota myös kuivapesuksi kutsutaan, voimme auttaa”, Ramona lohduttaa.

Entä, jos havahduin tänä aamuna kolttukriisiin ja juhlat ovat illalla? ”Kemiallisen pesun voimme tehdä täällä pesulassamme kolmessa tunnissa. Vesipesu vie vuorokauden, jotta vaate ehtii kunnolla kuivua”, Ramona vastaa ja muistuttaa, että myös nahkahameen ja -jakun voi tuoda pesulaan. Nahkavaatteiden toimitusaika on noin 2 viikkoa. ”Automaattiset vesipesukoneemme punnitsevat vaatteet, jonka jälkeen ne mittaavat oikean määrän vettä ja pesuainetta.”

Hyvästit kutsumattomille yövieraille

Juhlia ennen kannattaa nukkua hyvät kauneusunet. Mutta miten pesula voi tässä auttaa? ”Hyvä uni tarvitsee puhtaat sänkytekstiilit ja kauniit unet nähdään puhtaiden peittojen alla, pää puhtaalla tyynyllä”, Ramona hymyilee.

Ja jos ulkomaan matkalta on tullut matkalaukun mukana kutsumattomia tuholaistuliaisia, pesulasta voi noutaa infektiopussin, jossa tuoda vaatteet pesulaan. Saamme lopuksi arvokkaan vinkin Mariankadun SOL Pesulasta: ”Desinfioivat, suljetut erikoispesumme auttavat myös mm. perheiden infektiokierteessä, joihin valitettavan moni taas törmää syysflunssa-aallon lyödessä päälle”.

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Muoti