SOL tarjoaa kokonaisvaltaisia palveluita kunnille ja yrityksille


”Olemme nyt vahvistaneet osaamistamme, jotta voimme tarjota sekä yrityksille että julkisen sektorin asiakkaille kaikki kiinteistöön liittyvät palvelut yhdeltä luukulta”, SOL:n toimitusjohtaja Juhapekka Joronen valottaa. ”Monen asiakkaankin toiveena on ollut se, että kontaktihenkilöitä ulkoistettuihin palveluihin on mahdollisimman vähän.”

SOL rekrytoi viime vuoden lopulla Juha Savolaisen kehittämään kiinteistö- ja turvallisuuspalveluiden liiketoimintaa. Näihin palveluihin lukeutuu esimerkiksi kiinteistö- huoltoa, talotekniikkaa, ulkoalueiden hoitoa sekä vartiointia, järjestyksen valvontaa ja aulapalveluita. Kiinteistö- ja turvallisuuspalveluiden toiminnan sydän on tänä päivänä hälytys- ja etähallintakeskus, jonka toimintaan limittyy kiinteistöjen murto-, LVI- tai palohälytys taikka vartijakutsut.

Juha Savolainen vastaa SOL:n kiinteistö- ja turvapalveluiden liiketoiminnoista.

SOL auttaa selvittämään ulkoistamisen edut

Monessa kunnassa, kaupungissa ja muussa julkisen sektorin organisaatiossa mietitään perustoimintaa tukevien palvelujen uudelleenjärjestelyjä palvelujen laadun parantamiseksi sekä kulujen karsimiseksi. Ulkoistaminen kannattaa nostaa yhdeksi vaihtoehdoksi.

”Olemme kyenneet tarjoamaan palvelunsa ulkoistaneille kunnallisille asiakkaille samaa tai aiempaa parempaa laatua huomattavasti kustannustehokkaammin. Kilpailuetumme rakentuu osaavista ja sitoutuneista alansa ammattilaisista, hyvin johdetuista ja jatkuvasti kehitettävistä prosesseista sekä kustannustehokkaasta laitteiden ja tarvikkeiden hankinnasta”, Savolainen luettelee.

Kilpailuttaminen on aina monitahoinen kokonaisuus ja siinä onnistuminen vaatii laajaa ymmärrystä. On mietittävä rahan ja laadun suhdetta sekä sopimusteknisiä asioita. Joronen haluaa painottaa, että ulkoistaminen ei tarkoita laadusta tinkimistä. ”Nämä ovat isoja kysymyksiä ja sen vuoksi kuntiin tarvitaan osaamista ja ymmärrystä kilpailuttamisesta. Apua saa esimerkiksi liittymällä Hanselin hankintarenkaaseen, joka on ammattimainen kilpailuttaja myös palveluissa”, Joronen tietää.

”Voimme tarjota sekä yrityksille että julkisen sektorin asiakkaille kaikki kiinteistöön liittyvät palvelut yhdeltä luukulta.”

SOLissa toivotaan yhä useamman kunnan miettivän ydintehtäväänsä: ”Kokemuksesta olemme huomanneet, että kunnat ovat varovaisia ulkoistamaan palveluita. Se on ymmärrettävää, mutta onko kuntien päätehtävänä työllistäminen vai laadukkaiden palveluiden tuottaminen kustannustehokkaasti asukkailleen?”

Kilpailussa menestyminen edellyttää toimialan erityisasiantuntemusta ja toiminnan laajuutta, jota toimialaan erikoistuneet yritykset pystyvät tarjoamaan. Kunta- ja julkinen sektori ei anna parasta mahdollisuutta toiminnan laajentamiseen tai henkilöstön kehittämiseen. ”Arvostamme henkilökunnan ammatillista osaamista ja tietotaitoa, ja panostamme henkilökunnan koulutukseen ja ammatilliseen oppimiseen. Koulutusorganisaatiomme kautta voimme tarjota työntekijöille erilaisia urapolkumahdollisuuksia. Vuosittain henkilöstöstämme n. 300 henkilöä valmistuu perus- tai jatkotutkintoihin. Meillä on isona toimijana mahdollisuus työllistää ihmisiä erilaisiin tehtäviin”, jatkaa Joronen.

Perheyrityksen inhimilliset arvot perustana

SOL on pitkäjänteisesti ja inhimillisestä arvopohjasta toimiva perheyritys. Toimitusjohtaja Joronen edustaa omistajasuvun neljättä sukupolvea. SOL:n missiona on tarjota laadukasta ja asiakaslähtöistä palvelua, jota tuottavat työssään viihtyvät ammattilaiset.

”Suomalaisuus ja toiminnan vastuullisuus ovat meille tärkeitä arvoja. Maksamme verot Suomeen ja olemme suuri työllistäjä paikallisesti. Tätä moni asiakkaammekin arvostaa”, Joronen summaa. ”Pidämme antamamme lupaukset. Todisteena siitä ovat pitkät asiakassuhteet, joiden menestyksekäs hoitaminen on kasvattanut yrityksemme nykyisiin mittoihinsa.”

www.sol.fi/

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Bisnes