Sodexo rakentaa tulevaisuuden ja tämän päivän työympäristöjä


Palvelumuotoilusta on tullut tärkeä keino Sodexolle kartoittaa asiakasymmärrystä ja rakentaa tämän perusteella asiakaskeskeisiä toimitilaratkaisuja. Se auttaa kumppaneitaan löytämään sujuvuutta ja yhteisöllisyyttä työyhteisön arkeen.

Pandemia-aika haastoi ravintoloistaan tunnetun Sodexon innovoimaan yhdessä asiakkaidensa kanssa tulevaisuuden työtiloja ja niiden palveluja.

”Kyselymme mukaan suomalaisista 47 prosenttia haluaisi edelleen työskennellä pääasiassa kotoa käsin ja etäpäiviä ajatellen lanseerasimmekin uuden Simply to go -ateriasarjan”, myynti- ja liiketoiminnan kehitysjohtaja Elina Katila kuvailee. Ainoastaan kahdeksan prosenttia kyselyyn osallistuneista työskenteli joka päivä toimistolla. Haasteena uudessa normaalissa on työntekijöiden sitouttaminen työnantajaansa ja sosiaalisten suhteiden luominen.

”Yrityskulttuuri vaatii myös inhimillistä kohtaamista. Ihmisten välillä ei synny vahvoja siteitä, kun ei olla samalla toimistolla ja keskusteluja käydään vain asiapohjaisesti Teamseissa.” Henkinen hyvinvointi joutuu koetukselle, kun koko ajan siirrytään Teams-kokouksesta ja aiheesta toiseen. Sodexo onkin tuonut työpaikoille aivojen hyvinvointia tukevia palveluja, kuten mindfulness-tuokiot.

”YRITYSKULTTUURI VAATII MYÖS
INHIMILLISTÄ KOHTAAMISTA.”

Kollegat vetävät toimistolle

Sodexo on muotoillut Elina Katilan ”kermakerrokseksi” kutsumaa palvelu-ulottuvuutta, jotta työpaikalle tuleminen olisi työntekijöille houkuttavaa. Se on oikeanlaisia kahvikoneita ja iltapäivän hedelmätarjoiluja sekä arjen helppoutta ja sujuvuutta lisääviä ratkaisuja. ”Ne voivat olla hyvin yksinkertaisia. Aulapalvelun yhteydessä voi olla paikka, mihin jättää kierrätykseen tai pesulaan menevät vaatteet. Tai autonavaimet, jolloin auto käytetään pesulla sillä aikaa kun on konttorilla.”

Katila muistuttaa, että suurin vetovoimatekijä ja syy saapua toimistolle on ihmiset. Yhteisöllisyyden mahdollistamiseksi Sodexo on valjastanut digitaalisuuden ja datan.

”Meillä on omalla porukalla käytössä ratkaisu, jossa jokainen voi katsoa, koska tietty kollega on tulossa konttorille ja sitten bookata pöytänsä samalle päivälle.”

Lisää yrityksestä: fi.sodexo.com

Jaa tämä artikkeli


Business NOW