Sodeca Finland Oy tarjoaa edistyksellisiä ratkaisuja ja ammattitaitoa savunhallintaan


Sodeca Finland Oy:n henkilöstö palvelee sinua kaikissa puhaltimiin ja savun hallintaan liittyvissä asioissa. 

Tulipalon aikainen tai sen jälkeinen savunhallinta on merkittävä turvallisuustekijä rakennuksissa. Sodeca Finland tarjoaa koneellisia savunpoistolaitteita ja alan parasta osaamista suunnittelijoiden ja rakennuttajien avuksi. 

”Savunpoisto voi olla joko automaattista, jolloin se kytkeytyy päälle tulipalon sattuessa tai se voi olla pelastuslaitoksen operoimaa. Lisäksi savunpoistolaitteita käytetään tulipalojen jälkeen jälkituuletukseen”, kertoo savunhallinnan asiantuntija Antti Kontkanen. 

Savunhallinnassa koneellinen vaihtoehto vie usein vähemmän tilaa, kuin lämpötilaeroon perustuvat painovoimaiset ratkaisut. Se tarjoaa rakennuksen käyttäjille myös varmuuden siitä, mitä tulipalon sattuessa tapahtuu. 

”Savua syntyy tulipalossa tyypillisesti todella suuria määriä, joten sitä täytyy saada poistettua tehokkaasti. Isoissa tiloissa, kuten autohalleissa puhaltimilla voidaan esimerkiksi rajata savun leviäminen vain osaan tilasta.” 

Maanalaisissa tiloissa savunhallinnalla on erityisen suuri merkitys. ”Kellareissa tai vastaavissa tiloissa puhallinavusteinen savunhallinta on yleensä ainoa mahdollinen vaihtoehto.” 

Sodecan savunpoistolaitteet voidaan asentaa joko katolle, julkisivuun tai tekniseen tilaan. Ne eivät vie merkittävästi tilaa ja esimerkiksi katolle on saatavilla valmiiksi lämpöeristettyyn koteloon sijoitettu vaihtoehto. Katolle ja seinään sijoitettavissa ratkaisuissa on osana tuotetta lämpöeristetyt luukut, jotka minimoivat lämpöhävikin. 

Sodeca haluaa erottua myös vahvalla asiantuntijuudella ja yhteistyöllä suunnittelijoiden ja rakennuttajien kanssa. 

”Savunpoistokokonaisuudet ovat suhteellisen haasteellisia suunniteltavia. Meiltä löytyy tuotteiden lisäksi ammattitaitoa, jolla voimme auttaa muita rakennusalan toimijoita”, Kontkanen summaa. 

www.sodeca.com/fi 

Jaa tämä artikkeli


Rakentaminen 2021