Hoitajien täydennyskoulutus osaksi työpäivää


Terveydenhuollon täydennyskoulutuksen ongelmana ei ole se, etteikö tietoa olisi, vaan se, että tieto ei ole sitä tarvitsevien saatavilla ja käytettävässä muodossa. Myös irrottautuminen koulutukseen työpäivän ajaksi voi olla vaikeaa etenkin kotihoidossa. Työpäivän aikana saattaa tulla tarve tarkistaa jokin tietty asia, ja silloin on kätevää, jos tieto on löydettävissä nopeasti esimerkiksi kännykästä.

”Skholen kurssit toimivat kaikilla päätelaitteilla ja ovat helposti saatavilla. Kun luennon kesto on keskimäärin 10–15 minuuttia, tiedon voi hakea helposti töiden lomassa. Skholen koulutuksia voi suorittaa vaikka työmatkojen aikana”, toimitusjohtaja Tuomas Lipponen sanoo.

Täydennyskoulutuksessa on käynnissä kulttuurin muutos, joka on siirtämässä vastuuta kouluttautumisesta yhä enemmän työntekijälle. Oikeiden ja sopivien koulutusten löytäminen on kuitenkin usein vaikeaa ja aikaa vievää.

Skholessa on tällä hetkellä 49 pääasiassa sairaanhoitajille ja lähihoitajille suunnattua kurssia ja yli 600 luentoa. Sieltä löytyvät muun muassa lakisääteiset lääkehoidon koulutukset sekä kursseja esimerkiksi vanhus- ja vammaistyöstä, muistisairaan kohtaamisesta ja saattohoidosta. Yhdellä käyttäjäkohtaisella lisenssillä saa käyttöönsä koko aineiston. Työntekijä voi kehittää omaa ammatillista osaamistaan niin pitkälle kuin haluaa ja työnantaja voi myös palkita tästä.

”Kurssien sisältö on pilkottu pieniksi paloiksi ja niitä voi käyttää videona, äänitiedostoina tai tekstimuodossa. Oppimisen kannalta on parempi, mitä useammalla tavalla oppija saa muistijäljen. Videoissa voi myös muuttaa toistonopeutta, mikä tukee oppijoita joiden äidinkieli on muu kuin suomi”, Lipponen kertoo.

Työantaja voi tarkistaa Skholesta kuka on opiskellut mitäkin ja sisältökirjasto toimii erinomaisena oppimisen hallinnan välineenä. Skhole on myös hyvä tiedolla johtamisen työkalu, sillä siellä voi järjestää tenttejä ja varmistaa, että henkilöstön osaaminen on linjassa strategisten tavoitteiden kanssa. Käytännössä työnantaja voi yhdellä hankinnalla hoitaa vuoden koulutukset.

Skhole

  • Perustuu Skholen luomaan oppimisympäristöön.
  • Kurssit perustuvat Skholen tuottamaan sisältöön. Yhteistyötä muun muassa Hoitotyön tutkimussäätiön kanssa.
  • Käyttäjinä yli 100 terveydenhuollon organisaatiota sekä 25 oppilaitosta.
  • 12 000 yksittäistä käyttäjää.

Lue lisää: www.skhole.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Hyvinvointi Kauneus ja terveys Terveys