Sisätilojen kuuluvuuden ja mobiilidatan ongelmat historiaan ikkunainnovaatiolla


”Voisi hyvinkin ajatella, että yhtä olennaisena ominaisuutena kuin lukot ulko-ovissa, pitäisi nykyään myös talojen mobiiliyhteydet olla kunnossa”, Pihla Groupin teknologiajohtaja Timo Nissinen miettii.

Pihla Group on yllä mainitun ongelman ratkaisemiseksi innovoinut mobiiliyhteyksiä sisätiloissa parantavan Antennilasi-ikkunan. Sen toiminta perustuu lasin näkymättömään pinnoitteeseen laserilla poltettavaan antennikuvioon.

”Antenni on toteutettu patentoidulla StealthCase-teknologialla, johon meillä on yksinoikeus. StealthCasen osaaminen on perua kännykkäantennien suunnittelusta Nokialle ja Microsoftille”, Pihla Groupin markkinointijohtaja Minna Keränen valottaa.

”Antennikuvio mahdollistaa signaalin leveän horisontaali keilan ulkoa sisään ja jakaa mobiiliverkon signaalin koko huoneeseen, eikä käyttäjän sijainnilla huoneistossa ole merkitystä. Muissa markkinoilla olevissa antenni-ikkunaratkaisuissa signaali etenee sisään vain suoraan, mikä jättää suuria katvealueita”, Nissinen lisää.

Antennilasin hankintapäätös ei vaadi asiantuntija-apua eikä kohteessa tehtäviä mittauksia, koska esimerkiksi tukiasemien sijainneista ei tarvitse huolehtia.

”Uuden sukupolven Antennilasi-ikkuna on markkinoilla kaivattu ratkaisu, joka tuo ikävään ongelmaan edullisen ja helposti toteutettavan ratkaisun.”

”Uuden sukupolven Antennilasi-ikkuna on markkinoilla kaivattu ratkaisu, joka tuo ikävään ongelmaan edullisen ja helposti toteutettavan ratkaisun. Tuote on kehitetty helpoksi valita ja nopeaksi valmistaa, ja olemme valmiit laajamittaisiinkin toimituksiin. Antennilasin saa sekä Pihlan että Tiivin kaikkiin lasimalleihin, riippumatta lasin koosta”, Keränen summaa.

www.pihla.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Teollisuus