Silkkiunelmia ympäri vuoden


Kotimainen Tam-Silk on vaatevalmistusteollisuutemme menestystarina, jonka suomalaiset asiakkaat ovat halunneet pysyvän pystyssä ja menestyvän läpi vuosikymmenten. Asiakkaitaan tarkasti kuunteleva Tam-Silk elää uutta kasvubuumia ja valmistaa nykyisin myös kesä- ja outdoor-vaatteita.

Tam-Silkin pitkän historian voi kertoa monella tavalla. Villasilkin ydin on kuitenkin selkeä: tehdas ei ole koskaan ollut vain ulkomaankaupan varassa. ”Suomalainen kuluttaja haluaa ostaa korkealaatuisen suomalaisen tuotteen ja on valmis maksamaan siitä hieman enemmän. Kuten tämän kesän vaatemallistomme osalta voi todeta, ei suomalaisen tekstiilituotteen tarvitse maksaa hirmuisen paljon enemmän kuin tuontivaate. Luomme uskoa kotimaisen työn kannattavuuteen”, sanoo Tam-Silkin toimitusjohtaja Juha Haapasaari.

”Suomalainen kuluttaja haluaa ostaa korkealaatuisen suomalaisen tuotteen.”

Made in Kangasala

Tam-Silk Oy:n tuotantotilat ovat sijainneet Kangasalla vuodesta 1965 lähtien. Vuonna 1925 perustettu vaatetehdas toimi alkuun Tampereen Silkkikutomon nimellä ja on pitkään ollut tunnettu erityisesti laamapaidoistaan. Viimeisimmän, vuonna 2018 tapahtuneen omistajavaihdoksen myötä Tam-Silk on alkanut markkinoida ja elää uutta kukoistuskauttaan. ”Valmistamme reilusti yli 200 000 tuotetta vuodessa, kaikki kotimaassa – paljon muutakin kuin alusvaatteita. Liikevaihto on viime vuosina kasvanut merkittävästi”, Haapasaari lisää.

”Tam-Silkin markkinoinnissa panostetaan tällä hetkellä vahvasti digiin, televisioon sekä sissimarkkinointiin. Tämä on saanut tunnettuuden nousemaan uudelle tasolle myös alle 40-vuotiaiden keskuudessa. Myynti tapahtuu lähes täysin oman verkkokaupan tamsilk.fi kautta”, kertoo markkinointipäällikkö Jussi Hietaranta lisäten: ”Pienenä yrityksenä pystymme kokeilemaan hulluiltakin tuntuvia ideoita, tempauksia ja pieniä myyntieräkokeiluja.”

Tämän kesän Tam-Silk -ykköshitiksi muodostuivat shortsihame ja herkullisen väriset väljät topit.

Yrityspositiivinen, yhteiskunnallinen yritys

Nuorten yrittäjien auttaminen, aktiivinen kommunikointi asiakkaiden kanssa ja vastuullisuusajattelu tuotannossa ovat hyviä esimerkkejä Tam-Silkin toimintatavoista. ”Konkreettiset teot puhuvat puolestaan ja hyvä tuo hyvää”, Hietaranta jatkaa. Tam-Silk valittiin Business Kangasalan toimesta vuoden yrityspositiivisimmaksi yritykseksi.

Tam-Silkin toiminnan laajentuessa on tullut aika tähyillä suurempia tuotantotiloja, jotta konekantaa pystytään lisäämään ja tuotantoa kasvattamaan. ”Pirkanmaalta me emme ole lähdössä”, miehet toteavat yhdestä suusta.

tamsilk.fi

Jaa tämä artikkeli


Lifestyle