Sewatekin läpiviennit estävät tulen leviämisen


Sewatekin myyntipäällikkö Ilkka Hemminki kertoo, että läpiviennit valmistetaan tilauskohtaisesti yrityksen Askolassa sijaitsevassa tuotantolaitoksessa ja toimitetaan elementtitehtaille asennettavaksi valmiiksi esivalmistettuihin rakennusosiin tai rakennustyömaalle.

”Kun putki sujautetaan työmaalla läpiviennistä läpi, se muodostaa tiiviin kokonaisuuden, joka palotilanteessa pitää tulen rakenteen toisella puolella säädetyn ajan. Koska jälkivalua, varauskolojen jälkitäyttöä tai erillisiä palokatkotöitä ei tarvita, rakentaminen yksinkertaistuu ja nopeutuu”, Hemminki sanoo.

Tämä työskentelytapa vaatii hyvän ennakkosuunnittelun, koska läpiviennit ovat putken koosta ja materiaalista sekä rakennusosan paksuudesta ja tyypistä riippuen erilaisia. ”Esimerkiksi muoviputket ja sähköjohtojen kuoret sulavat tulipalotilanteessa. Siksi niille tarkoitetuissa läpivienneissä on myös paisuvaa materiaalia, mikä tukkii syntyneen tyhjän tilan. Sewatek tunnetaan hyvin uudisrakentamisessa, mutta kasvava tuotesegmentti on korjausrakentamiseen tarkoitetut palokatkot”, yrityksen toimitusjohtaja Timo Husu sanoo.

Sewatek lyhyesti:

Perustettu vuonna 1989.
Erikoistunut rakennusten palokatkoläpivienteihin.
Liikevaihto on noin kolme miljoonaa euroa.

Lue lisää: www.sewatek.fi/

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Infrastruktuuri Rakentaminen Rakentaminen 2020