Selekta Pirkanmaa toimii työnhakijan managerina


Pääkuva: Toijala Works Oy:n tuotantopäällikkö Matti Helanti, Selektan Roope Oksanen ja viimeistä silausta vaille valmis puukurottaja, joka on kasattu Toijala Worksin osaavien ammattilaisten toimesta. Toijala Worksilla on toimipisteet Kylmäkoskella, Viialassa, Toijalassa sekä Lempäälässä. Selekta etsii kyseisiin toimipisteisiin hitsaajia ja asentajia keväällä alkaviin työsuhteisiin. 

Työnhakija saa yhdellä hakemuksella kontaktin satoihin yrityksiin Selekta Pirkanmaan kautta. Motivoituneelle löytyy nopeasti omiin vahvuuksiin sopiva ja usein pitkäaikainen työpaikka. 

Selektan Roope Oksanen ja Rolemet Oy:n toimitusjohtaja Olli Kivelä. Roope ja Olli ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2008 alkaen ja tällä hetkellä Selekta etsii Rolemetille levyseppähitsaajia vakituisiin työsuhteisiin.

Managerit ja agentit hoitavat isojen tähtien asioita. Selekta Pirkanmaa on ottanut itselleen saman tärkeän roolin työtä etsivien parissa. 

”Poikkeamme perinteisestä henkilöstövuokrauksesta siinä, että kaivamme jokaisesta työnhakijasta hyvät puolet esiin ja yritämme löytää juuri sen työpaikan, johon hänen vahvuutensa sopivat. Emme karsi ketään pois, vaan uskomme, että jokaiselle työtä haluavalle löytyy sopiva työpaikka. Reippaalla asenteella hakija pääsee jo pitkälle”, painottaa Selekta Pirkanmaa Oy:n toimitusjohtaja Roope Oksanen. 

Valtakunnallinen yritys on Pirkanmaalla erikoistunut teollisuuden ja etenkin metalliteollisuuden työntekijöiden välitykseen. Kysyntää on tällä hetkellä eniten hitsaajista, koneistajista, asentajista uusien laitteiden kokoonpanoon, sähköasentajista ja maalaamotyöntekijöistä. Tarvetta on myös tuotannon työntekijöille, kuten pakkaajille ja ripustajille. Haastatteluhetkellä Selekta Pirkanmaalla oli tarjolla noin 50 avointa työpaikkaa; ne täyttyvät vauhdilla ja uusia tulee tilalle. 

Työvoimapulan myötä töitä löytyy myös vanhemmille hakijoille. Oksanen kertoo juuri välittäneensä töihin yli 60-vuotiaan konkarin koneistajaksi. ”Hitsaajista ja koneistajista noin puolet ovat yli 50-vuotiaita. Itse arvostan myös iäkkäämpiä työntekijöitä, sillä ikä tuo rauhallisuutta, varmuutta ja luotettavuutta.” 

Töihin mahdollisimman nopeasti 

Selekta Pirkanmaa ilmoittaa avoimista työpaikoista selekta.fi-verkkosivuilla ja sähköisissä työnhakupalveluissa. Työnhaku on tehty hakijalle mahdollisimman helpoksi. ”Hakemuksen voi täyttää verkkosivuillamme tai ottaa yhteyttä sähköpostilla, puhelimitse, tekstiviestillä tai WhatsApp-viestillä. Olemme tavoitettavissa myös iltaisin”, Oksanen kertoo. ”Osaan yhdistää hakijan johonkin työpaikkaan usein jo puhelimessa tai hakemusta lukiessa.” 

Kartoitus hakijasta valmistuu jopa tunnin sisällä hakemuksen jättämisestä. Saman tien Selektan yhteyshenkilöt esittävät hänelle sopivia yrityksiä, joista kiinnostavimmille hänen tietonsa välitetään. Nopeimmillaan haastattelu – ja molemminpuolinen tunnustelu – työntekijää etsivässä yrityksessä voi olla samana päivänä ja työt voivat alkaa jo seuraavana päivänä. 

”Yli 90 prosentissa Selekta tekee työntekijän kanssa toistaiseksi voimassa olevan vakituisen työsopimuksen asiakasyritykseen. Lähes aina on tarkoituksena, että työntekijä jossain vaiheessa siirtyy sen palkkalistoille. Emme siis tarjoa pätkätöitä, joihin henkilöstövuokrauspalvelut yleensä yhdistetään”, Oksanen korostaa. 

Työpaikalla asiakasyritys vastaa työnjohdosta, kun taas Selekta hoitaa palkanmaksun, tarjoaa sairaanhoidon sisältävän laajennetun työterveyshuollon, vakuutukset ja työvaatteet sekä huolehtii tarvittavista korttikoulutuksista. ”Vuokratyö voi olla vastuullista. Haluamme pois myytistä, että vuokratyö tarkoittaa väliaikaista työtä, joka otetaan vastaan, jos ei muuta saada. Pyrimme siihen, että työntekijät viihtyvät meillä.” 

Katso avoimet työpaikat selekta.fi tai ota yhteyttä Roope Oksaseen puh. 0400 740 818, roope.oksanen@selekta.fi 

Jaa tämä artikkeli


Rekry