SEINÄJOKI houkuttelee terveysalan ammattilaisia joustavuudella ja vaihtelevalla työllä


Seinäjoen terveyskeskuksen lääkärit ja hoitajat arvostavat työpaikkansa suurta kokoa, joka tuo mukanaan monipuolisia työtehtäviä ja hyvät konsultaatiomahdollisuudet. Terveyskeskuksen sijainti keskussairaalan yhteydessä saa myös kiitosta.

”Meillä ei tarvitse jämähtää tekemään yhtä hommaa. Oma aktiivinen ote poikii aina jotain uutta ja kiinnostavaa”, aloittaa sairaanhoitaja ja tiiminvetäjä Heidi Vuorenmaa.

Myös erikoistuva lääkäri Niina Ristimäki on kokenut ison talon tuoman monipuolisuuden rikkautena. Lisäksi erikoislääkärien määrä ja saavutettavuus on merkittävä etu.

”Erikoislääkärimme vastaavat aina mielellään kysymyksiin ja sijaintimme sairaalan päivystyksen vieressä helpottaa työtä entisestään”, hän toteaa.

Tämän vuoden helmikuussa aloittanut, vastavalmistunut lääkäri Aleksi Räty kokee, että erityisesti nuorelle lääkärille hyvät konsultointimahdollisuudet madaltavat kynnystä töiden aloittamiseen.

Terveyskeskuksen työntekijät arvostavat myös työnantajan joustavuutta.

”Kolmen lapsen äitinä minulle on ollut tärkeää, että esimerkiksi perhevapaat ja osa-aikaisuudet on aina saatu soviteltua helposti”, terveyskeskuslääkäri Niina Ristimäki mainitsee.

Rädyn mukaan palkkauskin on kilpailukykyinen ja senkin osalta jousto näkyy selvästi.

”Esimerkiksi lisätyövuorot ovat aina onnistuneet.”

Mukava yhteisö ja kokoaan suurempi kaupunki

Työyhteisö on mukava ja tammikuussa tuotu tiimimalli on tehnyt kollegoista yhä tiiviimmän ryhmän. Myös uudet tulijat luvataan ottaa ilolla vastaan.

”Lääkärit ja hoitajat tekevät nyt entistä läheisemmin yhdessä töitä. Myös uusien työntekijöiden on helppo päästä osaksi yhteisöä tiimin kautta”, Vuorenmaa kertoo.

Kaikki kolme kiittelevät Seinäjokea sopivan kokoiseksi ja monipuoliseksi kaupungiksi, jossa on hyvät harrastusmahdollisuudet ja kätevät yhteydet muualle Suomeen.

Jaa tämä artikkeli


Työelämä