SEEPSULA – AIDOSTI KOTIMAINEN ”SORAFIRMA”


Seepsula toteuttaa ylivoimaisesti monipuolisimman ja ympäristöystävällisimmän kiviaineskaupan asiakkaille. 

Seepsula oli ”sorafirma” vielä vuonna 1970, jolloin viisi tuusulalaista veljestä sen perustivat. Soramonttuja oli useita ja ajan hengen mukaisesti ”Hyrylän hävittäjät” toimittivat soraharjuista valmistettuja kiviainestuotteita kasvavan pääkaupunkiseudun rakentamisen tarpeisiin. 

Seepsulassa havaittiin, että soranotto ei välttämättä ole tulevaisuuden juttu, vaan sen sijaan kiinnostuttiin kalliopohjaisesta materiaalista. Ennakkoluulottomasti alettiin hankkia kallioalueita nykyiseltä Tuusulan Senkkerin alueelta 1980-luvulla, varsinaisen kiviainestuotannon käynnistyessä vuosituhannen vaihteessa. Tämän päivän Seepsulan Senkkerin tuotantoalue on Suomen suurin kiviainestehdas, eikä Euroopastakaan löydy kovin montaa vastaavaa. Kotimaisuus ja keskitetty tehdasvalmistus erottaa Seepsulan kilpailijoistaan. Raaka-ainetta riittää vielä sadaksi vuodeksi ja ”sorafirmasta” tuli kiviainestehdas. 

On selvää, että volyymituotanto verkkovirralla, yhteen tehtaaseen keskitettynä, aiheuttaa jo lähtökohtaisesti pienimmän hiilijalanjäljen. Keskitetyn toiminnan ansiosta toiminta-alueen ympäristövaikutukset voidaan huomioida paremmin. Kuitenkin vielä tämän lisäksi Seepsula perusti vuonna 2021 suojavallin päälle oman, noin kahden hehtaarin kokoisen aurinkosähköpuiston. Oma voimala tuottaa tällä hetkellä noin 25 % tehtaan sähkön tarpeesta. Seepsulan sopimusajossa oleva kiviainestoimituskalusto on vähintään EURO VI-päästöluokkaa ja liikkuu uusiutuvalla HVO-dieselillä, jolloin hiilijalanjälki on 90 % pienempi. 

Kaiken toiminnan ytimessä on kuitenkin asiakas. Perheyritys Seepsulalla on kaikki edellytykset palvella asiakkaita joustavasti ja korkeatasoisesti niin nouto- kuin toimitusasiakkaita: tuotevalikoima, laajat aukioloajat, oheispalvelut, ripeys, täsmälliset toimitukset, tilausapplikaatio… Myös asiakkaat ovat huomanneet kotimaisen perheyrityksen palvelutason, vuonna 2019 NPS-luku oli 62 ja 2021 se on 63 (≥ 40 erinomainen). Tällaisiin lukuihin ei päästä ilman työlleen omistautunutta, kivenkovan ammattitaitoista ja palvelualtista henkilökuntaa. Seepsula toivottaakin kaikki uudet ja vanhat asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi! 

Tutustu tarkemmin: seepsula.fi

Jaa tämä artikkeli


Rakentaminen ja infrastruktuuri