Seela Sella: Vielä on tärkeitä asioita välitettävänä


Näyttelijä, kunniatohtori Seela Sella, 82 löytää yhä innoitusta ja inspiraatiota näyttelemiseen. ”Se löytyy vieläkin helposti yleisöstä, oli heitä sitten paljon tai vähän. Näistä muista ihmisistä imen voiman, siitä se käynnistyy. Mielenkiinto työhön säilyy, sillä aina on uutta opittavaa. Pysyy myös vireänä, kun seuraa mitä ympäröivässä maailmassa tapahtuu. Intohimo työhön entisestä, kenties hieman itserakkaasta näkökulmasta on muuttunut. Tämän työn jaksamisen syy ja motiivi on, kun huomaa kuinka tärkeä asia tunteiden välittäminen on,” Sella toteaa.

Karamazovin veljekset, Rakkauskirjeitä, Yhtä matkaa

Seela Sellan työtahti ei suinkaan ole hiipunut uran tässä vaiheessa. Kansallisteatterissa hänellä on rooli Dostojevskin Karamazovin veljeksissä. Tammikuun lopulla sai Tampereen teatterissa ensi-iltansa Rakkauskirjeitä-niminen näytelmä.

”Siinä me luetaan Esko Roineen kanssa tämä näytelmä. Sellainen draamaesitys on muualla maailmassa tuttua, mutta Suomessa vielä melko uutta.”

Maaliskuun 22. päivä saa puolestaan Kansallisteatterissa ensi-iltansa Yhtä matkaa. Siinä pääosissa ovat Seela Sella ja Puntti Valtonen. Toinen on matkalla häihin, toinen hautajaisiin.

Luova työ vaatii aikaa myös rentoutumiselle. ”Kotona luen paljon ja rapsuttelen Nasu-koiraani sekä liikun sen kanssa luonnossa. Yritän syödä terveellisesti, enkä ole ruuan suhteen fanaatikko mihinkään suuntaan. Minulla on normaali tämän ikäisen terveys. Toivottavasti se pysyisi tällaisena pitkään, etten jäisi lasten ja lastenlasten vaivaksi.”

Seela Sella on myös miettinyt luopumisen taitoa. ”Joka asiaan ei tarvitse itse enää puuttua. Sen sijaan näytä nuoremmille vastuu sekä se mitä tiedät ja osaat. Käänny reilusti vanhuuteen,” Sella toteaa viisaaksi lopuksi.

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Hyvinvointi Vapaa-aika