Mitä ottaa huomioon kevättakin valinnassa?


Scandinavian Outdoorilla 16 vuoden ajan työskennelleellä Tanjalla on mittava kokemus ulkoilmakansan vaatettamisesta. Hänen mukaansa kevättakin valinnassa kannattaa ensimmäiseksi kiinnittää huomiota takin käyttötarkoitukseen.

”Oikean takin valinta ei aina ole helppoa. Ulkonäön ja hyvän istuvuuden lisäksi valintaan vaikuttavat käyttötarkoitus ja olosuhteet, joissa takkia tulee käyttämään. Jos käy ulkona millä säällä hyvänsä, esimerkiksi koiran kanssa, pitää varautua vedenpitävyyteen. Jos taas kävelylenkki kutsuu kauniilla ilmalla, kannattaa valita hyvin hengittävä, mutta tuulta hylkivä takki”, vinkkaa tuotepäällikkö Lainio.

”Nykyään monilla vaikuttaa myös se, kuinka ekologisesti ja eettisesti takki on valmistettu. Suuressa osassa takkivalikoimaamme on käytetty luontoa vähemmän rasittavia käsittelyjä, kankaat ovat Bluesign-hyväksyttyjä ja kierrätysmateriaaleista tehtyjä sekä orgaanista puuvillaa. Uutta tuotetta hankittaessa ympäristön kannalta on järkevää löytää laadukas, pitkäkestoinen takki ja pitää takista myös hyvää huolta”, kertoo tuotepäällikkö Tanja.

Ulkoilun asiantuntijan 3 vinkkiä

  1. Valitse takki käyttötarkoituksen mukaan – näin takaat onnistuneet ulkoilukokemukset säällä kuin säällä.
  2. Tyylikkyydestä ei tarvitse tinkiä ominaisuuksien kustannuksella. Meiltä löytyy laaja valikoima tyylikkäitä kevättakkeja kaikkiin sääolosuhteisiin!
  3. Suosi sellaisten valmistajien tuotteita, jotka toimivat kestävän kehityksen mukaisesti ja mahdollisimman vähän luontoa rasittaen.

Scandinavian Outdoor on ulkoilun asiantuntija

  • Täysin kotimaisessa omistuksessa toimiva ulkoilu- ja retkeilykauppaketju.
  • 7 myymälää: Forum – Helsinki, Tammisto – Vantaa, Hansakortteli – Turku, Kuninkoja – Raisio, Kauppakeskus Puuvilla – Pori, Stockmann – Tampere ja Salo. Lisäksi verkkokauppa www.scandinavianoutdoor.fi
Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Mökkeily Muoti Vapaa-aika