Savonlinna tarjoaa mielekästä työtä ja mielettömiä maisemiaKolme tyytyväistä työntekijää kertoo, millaista on olla Savonlinnan kaupungilla töissä ja mikä kaupungissa viehättää.


Kolme tyytyväistä työntekijää kertoo, millaista on olla Savonlinnan kaupungilla töissä ja mikä kaupungissa viehättää. 

Kun Harri Huhta nelisen vuotta sitten kypsyi myyntialaan, hän hakeutui kaupungille pysäköinnintarkastajaksi. Nykyisin hän tekee myös perintää. 

”Viihdyn molemmissa tehtävissäni ja koen, että työnantaja tukee ja arvostaa työpanostani sekä tarjoaa hyvin täydennyskoulutusta. Lisäksi voin keskustella matalalla kynnyksellä esihenkilöni kanssa ja tuoda esiin omia kehitysehdotuksia”, Huhta selvittää. 

Lapsiperheen isä arvostaa Savonlinnan monipuolisia ulkoilu- ja harrastusmahdollisuuksia sekä lyhyitä välimatkoja. 

Aina löytyy apua ja tukea 

Myös varhaiskasvatuksen opettaja Tarja Montonen kokee tulevansa työssään kuulluksi ja autetuksi tarpeen tullen. ”Kaupunki on luotettava työnantaja, eikä ketään jätetä yksin. Meillä varhaiskasvatuksen arjessa näkyy positiivisuus. Pienet teot ja toisten huomioiminen parantavat yhteishenkeä ja työhyvinvointia.” 

Montonen muutti perheineen Etelä-Suomesta noin 33 000 asukkaan Savonlinnaan kuutisen vuotta sitten, eikä mikään saisi häntä enää sinne palaamaan. ”Täällä toimivat kaikki palvelut, eikä niihin tarvitse jonottaa. Kaupunki on sopivan kokoinen, ja elämän perusasiat ovat hyvällä mallilla. Meidät hurmasi paikkakunnan luonnonläheisyys, sillä tykkäämme retkeillä ja käydä uimarannoilla, joita löytyy joka puolelta.” 

Tehokas porukka saa paljon aikaan 

Kerimäen koulun luokanopettaja ja musiikin aineenopettaja Mikko Sairanen nostaa savonlinnalaisten vahvuuksiksi lupsakkuuden, huumorintajun ja hyvän yhteistyökyvyn. ”Täällä on totuttu tekemään pienelläkin tekijämäärällä tehokkaasti tulosta ja saamaan aikaan hienoja juttuja, vaikka kaupungilla ei ole maan kärkiresursseja henkilöstön tai laitteiden suhteen. Meillä on esimerkiksi perusopetuksessa musiikkiluokkia ja taidelukio, jonka kuvataide- ja musiikkilinjoille hakeutuu opiskelijoita ympäri maata.” 

Sairanen nauttii Savonlinnan musiikkitarjonnasta konserteissa ja oopperajuhlilla. Hän toimii myös mieskuoron johtajana. 

”Savonlinna sopii asuinpaikaksi sellaiselle, joka arvostaa turvallisuutta, intiimiyttä, luontoa ja veden läheisyyttä. Alue on ollut aikoinaan savolaisten, karjalaisten, ruotsalaisten ja venäläisten rajamaata, joten osaamme olla kavereita kaikkien kanssa”, hän sanoo. 

Lue lisää: www.savonlinna.fi

Jaa tämä artikkeli


Suomen Kiinnostavimmat Työnantajat