Saumatonta vesieristämistä ja pinnoitusta ekologisesti


Myrkyllisten kemikaalien tilalle liuottimeksi vesi. Vuotoherkkien saumojen sijaan saumaton pinnoite. Nopea asennus ruiskuttamalla, kestävä lopputulos uudis-tai saneerauskohteeseen. Tätä kaikkea on Ruiskukumi. 

Yhä tiukentuvat aikataulut rakennusteollisuudessaovat tulleet jäädäkseen. Siksi kaikki työvaiheet, joita voidaan turvallisesti ja laadun kärsimättä nopeuttaa, ovat enemmän kuintervetulleita. 

”Ruiskukumin asennuksen kiistatta parashyöty on nopeus eli ajansäästö. Perinteisiin menetelmiin verrattuna pinnoitteen asennusnopeutuu merkittävästi. Esimerkiksi kansirakenteen vedeneristämistä pystymme helposti tekemään 1 000 neliötä työvuorossa.Vaikeampaa sokkelikohdettakin pinnoitamme 500 neliötä päivässä”, kertoo Janne Piirainen Ruiskukumi Oy:stä. 

“Ruiskukumin asennuksen kiistatta paras hyöty on nopeus” 

Vähemmän työvaiheita, saumaton lopputulos 

Ruiskukumilla pinnoitettavia kohteita on lukemattomia, uudesta kansirakenne betonipinnasta ja perustuksista metallisiin ja monimuotoisiin kattoihin, laajoihin bitumirakenteiden saneerauksiin ja isoihin teollisuusaltaisiin. 

Perussääntönä voidaan sanoa, missä tarvitaan vedenpitävä, kaasunpitävä kestävä pinta, UV-suojalla tai ilman, sinne sopii Ruiskukumi. 

”Parhaimmillaan Ruiskukumi on vaativissa pinnoituskohteissa, joissa on kaivonkansia, läpivientejä, epätasaisia muotoja tai useita eri materiaaleja. Ruiskukumilla voidaan tiivistää, suojata ja lisätä kohteen esteettisyyttä”, Piirainen lisää. 

Ruiskukumilla pinnoitettaessa ei tarvita tulitöitä, ei massiivisia suojauksia eikä hintoihin lasketa lisäjuoksumetrejä nurkkien, liityntäsaumojen tai kaivojen kohdalla. ”Saumaton ja kestävä lopputulos syntyy ruiskuttamalla nopeasti, kustannustehokkaasti ja turvallisesti. Ensimmäinen kerros kriittisiin kohtiin tehdään 1-komponenttituotteella ja tarvittaessa käytetään myös vahvikekangasta. Sen jälkeen koko alue ruiskutetaan 2-komponenttituotteella, jonka toinen komponentti on vesi, jossa on hitunen suolaa seassa.” 

Turvallinen ihmisille ja ympäristölle

Ruiskukumi on täysin VOC-vapaa (myrkytön), palamaton ja palomassaa tuottamaton, testattu tuote, joka kestää suuria lämpötilavaihteluita. 

”Yksi peruslähtökohdistamme on ympäristöystävällisyys. Suurin plussa on, että se on vesiliukoinen eli kovetteena toimii vesi.” 

Ympäristöystävällisyyden merkitys korostuu yhä voimakkaammin. Ruiskukumi onkin löytänyt saumattoman kombon – ympäristöystävällisyyden ja ajansäästön – minkä vuoksi tuotteen menekki kasvaa vauhdilla niin meillä kuin maailmalla. 

Ruiskukumi

Kokonaisvaltaista kohteiden veden-, kaasun- ja ilmaneristyksiä, radonsuojauksia, korjaustiivistyksiä, höyrynsulkuja sekä pinnoituksia rakennusteollisuudelle, teollisuudelle ja taloyhtiöille. Päätoimialueena Suomi, Ruotsi ja Norja. 

Jaa tämä artikkeli


Bisnes