SATAVUOTIAS HELVAR ON ÄLYKKÄIDEN VALAISTUSRATKAISUJEN EDELLÄKÄVIJÄ


Muuntautumiskyky on vienyt Helvaria eteenpäin jo vuodesta 1921 saakka. Nykypäivänä Helvar tunnetaan innovatiivisista valaistusratkaisuista, jotka tukevat ihmisten hyvinvoinnin sekä energiatehokkuuden vaatimuksia.

Helvar on kansainvälinen valaistusteknologiayritys, joka on erikoistunut älykkäisiin valaistuksen ohjausjärjestelmiin ja valonohjauskomponentteihin. Älykkään valaistuksen avulla saatua tietoa voidaan jalostaa valaistuksen lisäksi laajemmin myös muiden taloautomaatiojärjestelmien käyttöön luomaan kokonaisvaltaista käyttäjäkokemusta.

– Jo pidemmän aikaa on haettu energiatehokkuutta ja hiilijalanjäljen pienentämistä. Mutta mielestämme tilat voivat olla myös älykkäämpiä ja valaistus paremmin mukautua käyttäjien tarpeisiin, kertoo Helvarin myyntijohtaja Jukka Riikkula.

Valaistuksella on huomattava vaikutus hyvinvointiin. Se tukee luontaista optimaalista vuorokausirytmiä ja parantaa tuottavuutta.

– Älykkäällä valaistuksella voidaan esimerkiksi säädellä valon määrää ja lämpötilaa. Tästä on hyötyä mm. oppimiselle tai palvelutalossa ikäihmisten päivärytmin tukemiselle, Riikkula kuvailee.

Toimisto on jaettu akustisiin alueisiin, jotta tilaa on sosiaaliselle oleskelulle, tiimityölle ja hiljaiselle työlle. Tilojen tasainen yleisvalaistus sallii kalustusja työpistejärjestelyjen muutokset myös tarvittaessa.
JATKUVASTI UUTTA KEHITYSTÄ JA MERKITTÄVIÄ ASIAKKAITA

Helvar panostaa todella vahvasti tulevaisuuden teknologioihin ja on esimerkiksi mukana kehittämässä digitaalisten valonohjausratkaisujen DALI-standardia, ja hiljattain julkaistua DALI-2-standardia.

Yrityksen kehittämät langattomat ratkaisut tuovat tekoälyn kautta yhä enemmän mahdollisuuksia automaatioon.

– Tekoälyn kautta valaisimista tulee itseoppivia, ne oppivat esimerkiksi tunnistamaan, miten ihmiset tiloja käyttävät. Tämä on täysin ainutlaatuista, Riikkula kertoo.

Helvarin innovatiiviset ratkaisut ovat luoneet sille vahvan jalansijan kansainvälisesti todella merkittävien asiakkuuksien kanssa. Helvarin järjestelmiä on asennettu lukemattomiin tiloihin kuten sairaaloihin, oppilaitoksiin, toimistoihin, risteilyaluksiin ja lentoasemille. Suomessa esimerkiksi Nova sairaala ja uusi Lastensairaala hyödyntävät Helvarin teknologiaa, kansainvälisesti mm. Forum Romanum tai Istanbulin lentokenttä.

100-vuotista taivaltakin juhlistetaan katsomalla tulevaan.

– Tulevaisuuden toimistot tulevat olemaan koronan jälkeen hieman erilaisia, keskittymään enemmän muuntautuviin, ehkäpä yhteistyötä tukeviin tiloihin. Älykäs valaistus on tärkeä osa-alue tilojen ja talotekniikan kehittymisessä. Haluamme luoda ympäristöjä, jotka vastaavat muutoksiin, Riikkula toteaa.

helvar.com/fi

Jaa tämä artikkeli


Rakentaminen 2021