Suomi on tehty Airamin valossa


Airam on valaissut suomalaista arkea vuodesta 1921. On 100-vuotisarjen aika! 

Airam on merkittävä osa suomalaisen teollisuuden menestystarinaa; yrityshistoriaa voi lukea kuin aikakirjaa. Neljä suomalaista sukupolvea on syntynyt, kasvanut ja elänyt Airamin valossa. Matkalle on mahtunut paljon, mutta tärkeintä on aina ollut arjen aherrus ja sävyt. ”Airam on tuttu ja helposti lähestyttävä kotimainen perheyritys. Olemme kasvaneet osaksi suomalaista elämänmenoa”, liiketoimintayksikön johtaja Elina Tolonen sanoo. Hän kutsuu Airamia koko kansan valoksi, joka on valmis valloittamaan maailman. 

SATA VUOTTA LOISTAVAA ARKEA 

”Teemme hyvästä valaistuksesta vaivatonta jokaiselle”, Tolonen viittaa yritysmissioon ja korostaa, että Airam on aina ollut osa tavallisten kansalaisten arkea. 

”Haluamme olla yksi edelläkävijöistä myös vastuullisuuden ja kiertotalouden näkökulmasta”, vastuullisuus- ja laatupäällikkö Maija Niukkanen jatkaa. Hän toteaa perinteiden kannattelevan tätä päivää ja huomista, mutta kehitystyössä korostuvat vastuullisesti tuotetut, kestävät sekä entistä energiatehokkaammat ja pitkäikäisemmät tuotteet ja ratkaisut.

”Järjestelmät, jossa nykyaikaiset led-valaisimet yhdistyvät älykkääseen langattomaan ohjaukseen, tuovat selvää säästöä energiankulutukseen.” 

Niukkanen muistuttaa, että yrityksillä on suurenmoiset vaikutusmahdollisuudet toimia ihmisten, ympäristön ja yhteiskunnan hyväksi. ”Kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat osa myös Airamin päivittäistä päätöksentekoa ja toimintaa. Tehtävää on paljon, mutta suunta on selkeä; Airamin johto sekä henkilöstö ovat sitoutuneet kehitystyöhön. Yhdessä saamme muutosta aikaiseksi.” 

VALOLLA ON VÄLIÄ JA VÄRIÄ 

Älyvalaistus on vahva trendi valaistuksessa, erityisesti valaisimissa. Markkinoilla riittää muutenkin kasvupotentiaalia. ”On tärkeä oppia hyödyntämään eri värilämpötiloja, himmennyksiä ja ajastuksia. Valo tekee tunnelman viihtyisään koti-iltaan, mutta työskentelyyn ja ruuanlaittoon tarvitaan toisenlainen, tehokas valaistus”, Tolonen sanoo ja vie ajatusta valaistuksen seuraavalle asteelle. HCL eli Human Centric Lighting on laaja tutkimusalue, jossa kokonaisvaltaisesti tarkastellaan valaistuksen vaikutusta ihmiseen. ”Lyhyesti kuvattuna HCL tarkoittaa, että sisätilojen valaistukseen luodaan luonnollinen, päivänvalon mukainen vuorokausirytmi.” 

HYVINVOIVAT TIIMIT OVAT VOITTAVIA TIIMEJÄ 

Tekniikan alat on aina mielletty miesvoittoisiksi. Sähköala ei tee poikkeusta, mutta Airam tekee. Tunnettu, vastuullinen, suomalainen brändiyritys, dynaaminen ala ja tuotteet sekä upeat asiakkaat vetävät hyviä tekijöitä sukupuoleen tai taustaan katsomatta. Tolonen raottaa omaa tehtäväänsä ja kuvaa kiehtovaksi mahdollisuutta kehittää liiketoimintaa ja asiakaskumppanuuksia. ”Toimivat ja hyvinvoivat tiimit ovat voittavia tiimejä.” 

100-vuotisarjen kunniaksi on haluttu nostaa esiin myös muita toimijoita. ”Teemme merkkivuonna yhteistyötä MIELI ry:n kanssa. He tekevät loistokasta työtä, ja tuovat valoa varjopaikkoihin”, Tolonen sanoo. 

Mutta, mistä kaunis nimi? Airam? Onko se perustajan rakkaan nimi, Maria, toisin perin, vai jotain muuta? Tietäjä ei enää ole kertomassa, mutta menneiden vuosikymmenten tarinat elävät; uudet ovat työn alla. 

Airam 100 vuotta 

Airamin tarina alkoi käytettyjen hehkulamppujen korjauksesta vuonna 1921. Airam on arjessa mukana; jo sadan vuoden kokemuksella. 

Airam Electric Oy Ab 
  • Liikevaihto (v.2020) 47 miljoonaa euroa. 
  • Yritys työllistää 86 henkilöä. 

Lue lisää: www.airam.fi 

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi