Salli Satulatuolin tarina


Salli Satulatuolin idea sai alkunsa perustajansa Veli-Jussi Jalkasen ratsastusinnostuksesta. Aktiivisesta ja terveellisestä elämäntavoistaan huolimatta hän kärsi selkävaivoista tehdessään toimistotöitä.

Aluksi Jalkanen istui toimistossa jakkaran päälle asetetulla satulalla. Ryhdikäs istuma-asento teki hyvää hänen selälleen, mutta itse satula ei ollut riittävän mukava staattiseen istumiseen.

Tästä innostuneena hän aloitti istuimen kehittämisen yhteistyössä maatilansa pajan ja paikallisten verhoilijoiden kanssa. Jo vuoden 1990 syksyllä ensimmäinen Salli Satulatuoli oli esillä Geneven keksintömessuilla.

Kaksiosainen Salli Satulatuoli mahdollistaa selän luonnollisen notkon. Ryhdikkään istuma-asennon ansiosta selkänojaa ei tarvita.

Istuminen yksiosaisella satulatuolilla aiheutti kuitenkin alaselkävaivoja, kun lantiota ei voinut genitaalialueen epämukavuuden takia pitää hyvässä ryhdissä. Vuonna 2001 Salli Systemsillä aloitettiin kaksiosaisen tuolin suunnittelu.

Tavoitteena oli kehittää anatomisesti ja ergonomisesti haitaton tuoli molemmille sukupuolille. Tuloksena syntyi kaksiosainen istuin, jota on paranneltu 2000-luvulla jatkuvasti. Sallin lippulaivamallli SwingFit myötäilee kehon liikkeitä vahvistaen alaselän, lantion alueen ja vatsan lihaksia. Satulatuolille sopii kaveriksi mahakolollinen ja säädettävä Salli-pöytä, joita saa useassa eri koossa.

Mahakolo mahdollistaa hyvän tuen käsivarsille ja hartioille. On selvinnyt, että perinteinen istuminen on suorassa yhteydessä mainakin alaselän ja niska- ja hartiaseudun vaivoihin, huonoon ryhtiin, istumaväsymykseen, polvien ja lonkkien nivelvaivoihin sekä puutteelliseen hengitykseen istuttaessa.

On todettu, että Salli-konseptin avulla ihmiset pääsevät lähes kokonaan eroon edellä mainituista vaivoista. Rautalammilla valmistetut Salli Satulatuolit käyvät läpi moninkertaisen laaduntarkkailun ja niille myönnetään 10 vuoden takuu. Nykyisin Salli-tuotteita viedään yli 70 maahan. Salli työllistää kokopäiväisesti noin 40 henkilöä fysioterapeuteista tuotekehittelyyn.

Tutustu Sallin tuotteisiin osoitteessa www.salli.com

Jaa tämä artikkeli


Hyvinvointi Terveys Työelämä