Sako myy yli 50 maahan metsästyskivääreitä ja patruunoita


Pitkäjänteisellä työllä Sako Oy on kasvanut globaaliksi metsästys- ja tarkkuusasevalmistajaksi. 

Yritysten välisessä vertailussa Sako on päässyt 500 menestyvän yrityksen joukkoon. Toimitusjohtaja Raimo Karjalainen arvelee menestyksen syyksi hyvää henkilöstöä. He pyrkivät huomioimaan henkilöstön ajatuksia ja ideoita ja toteuttamaan niitä. Henkilöstö on myös monimuotoinen. 

”Meillä on hyvä yhdistelmä, kun meillä on hyvin erilaisella kokemuksella olevia ja eri ikäisiä ihmisiä.” 

Yritys uskoo vahvasti tiimityöhön. Tien menestykseen on avannut myös Sakon omistaja, italialainen perheyritys Beretta. Se on maailman vanhin teollinen perheyritys. 

”Omistaja on ollut aktiivinen ja mahdollistanut meille kaikki nämä kehityshankkeet ja investoinnit”, Karjalainen kertoo. 

Tuotteet ovat myös laadukkaita. Suomalainen aseosaaminen on huomioitu maailmalla, Sakon ansiosta, sillä se on ainoa metsästyskiväärejä valmistava yritys Pohjoismaissa ja Euroopassakin vastaavia yrityksiä on vain harvassa. Karjalainen huomauttaa, että kyseessä ovat yritykset, jotka valmistavat metsästysaseita. 

”Suomalaiset olosuhteet ovat aika vaativat. Kun me suunnittelemme, että ne tuotteet toimivat hyvin täällä, pääsääntöisesti voidaan sanoa, että kyllä ne sitten toimivat muuallakin.” 

Sako on oman alansa edelläkävijä digitalisaatiossa. Karjalaisen mukaan heillä on uusinta teknologiaa, kuten 3D-tulostin aseiden suunnitteluun, ja he ovat lisänneet näkyvyyttä sosiaalisen median kautta. Myös uusien tuotteiden lanseeraukset on toteutettu digitaalisesti tänä vuonna koronan takia. 

Ensi vuonna Sako täyttää 100 vuotta. Karjalainen kertoo suunnitteilla olevan juhlat ja uusia tuotteita. Vaikka yrityksen pitkä taival onkin itsessään jo saavutus, näkee Karjalainen tämän yrityksen vasta alkutaipaleena. 

Sako on suomalainen tehdas, joka valmistaa, markkinoi ja myy kivääreitä sekä patruunoita. Asiakkaita ovat metsästäjät, urheiluammunnan harrastajat ja viranomaiset ympäri maailman. Karjalainen sanoo metsästyksen olevan kokonaisvaltaista toimintaa, ja että itse metsästys on pieni osa sitä. 

”Emme halua myydä kivääreitä, vaan haluamme myydä tällaista elämäntapaa kuin metsästys.” 

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi