Saimaa puhdas kotimainen paratiisi


Lappeenrannan ja Imatran seudulla veneilijöitä tervehtii Suomen suurin järvi Saimaa, jonka labyrinttimainen 14 000 saaren kokonaisuus kätkee sisäänsä upeita poukamia, avoimia selkiä ja keliolosuhteet raekuuroista helleaaltoihin. 

Eteläkarjalainen vieraanvaraisuus on käsinkosketeltavaa, kun saavut Lappeenrannan ja Imatran seudulle mielessä venematkailu. Väitämme, että Saimaan valloitus alkaa Lappeenrannasta, jossa vieraita tervehtii Suomen Monacoksikin kutsuttu Suomen pisin rantabulevardi. Lappeenrannan rantoja reunustaa eloisa satama-alue lukuisine palveluineen ja tapahtumineen. Jylhästi satamasta linnoituskukkulalle nousee historiallinen linnoitusalue, josta Saimaa avautuu upeana maisemana. Linnoitus-satama-alueen kesän kohokohtia ovat hiekkalinnan alue välinevuokraamoineen. Veneilyn vastapainoksi voi aloittaa Lappeenranta-kierroksen polkupyörällä Rantaraitille tai meloen Karhusaareen. Omia välineitä ei tarvitse välttämättä olla veneessä mukana, tarvikkeet voi vuokrata tunti- ja päiväkäyttöön tarpeen mukaan. 

Imatran vierasvenesatama sijaitsee lomaparatiisi Ukonniemessä, josta löytyy kaikkien peruspalveluiden lisäksi kaksi upeaa kylpylähotellikompleksia, molempiin saapuminen veneellä on mahdollista. Lammassaaren luontopoluilla voi retkeillä ja kaupunkikulttuuriin on vain kivenheitto, kun Imatran päänähtävyys Imatrankoski sijaitsee lyhyen matkan päässä Imatran keskustassa. Saimaa UNESCO Global Geoparkin kohteisiin lukeutuva Imatrankoski ympäristöineen ja upeine linnahotelleineen on vierailun arvoinen paikka. 

Saimaan vesistöjä pitkin voi suunnitella veneilyreitin akselilla Lappeenranta-Imatra-Mikkeli- Savonlinna-Varkaus-Joensuu. Lappeenrannan ja Imatran seudun lukuisat retki- ja luonnonsatamat ovat oivallinen paikka viettää päivä tai yö. Suosittelemiamme saarikohteita ovat esimerkiksi Satamosaari ja Ilkonsaari. Ilkonsaari on itsessään kokemus, useat tsasounat tervehtivät vieraita rauhallisella olemuksellaan ja kauniine ikoneineen. Muun muassa Ilkonsaari on Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön ylläpitämä retkisatama. 

Vastuullinen veneily tuo mukanaan myös velvoitteita. Puhdas luonto on Saimaan tärkein voimavara. Vetoamme kaikkiin veneilijöihin myös puhtauden säilyttämiseksi. Älä jätä vesistöihin tai luontoon mitään ylimääräistä, vie aina omat roskasi pois. Saimaan väylät on hyvin merkitty veneilijöitä ajatellen, toki veneen hallinta on jokaisella veneilijällä oltava hallinnassa ja vesille tulee lähteä vain turvallisin mielin. goSaimaa toivottaa kaikille erinomaista veneilykesää – tervetuloa iloiseen Etelä- Karjalaan, seilaamaan suloiselle Saimaalle. 

gosaimaa.com

imatra.fi / kansallisihme.fi

portoflappeenranta.fi

luontoon.fi

goSaimaa Oy:n DigiSaimaa -hanke, A77603, EAKR, rahoitetaan osana Euroopan unionin covid-19- pandemian johdosta toteuttamia toimia (REACT-EU). 

Jaa tämä artikkeli


Matkailu Vapaa-aika