Saimaa Konttori Savonlinnasta – uudenlainen normipäivä officella


Lumme Energian toimitusjohtaja Tapo Lehtoranta siirtyi viime keväänä etätyömoodiin Savonlinnaan vetten äärelle. Moni muu voi nyt tehdä samoin. Savonlinna on koonnut valmiiksi sopivia vuokra-etätyömökkejä ja -asuntoja huomioiden erityisesti kaupunkilaisen tarvitsemat oheispalvelut.

Etätyö luistaa, kunhan netti toimii kunnolla, työpiste on ergonominen eivätkä seinät ala kaatuilla päälle. ”Meillä Savonlinnassa on upea luonto, sopivan kokoinen kaupunki palveluineen ja toimivine nettiyhteyksineen sekä leppoisa ilmapiiri. Mikset tulisi etätöihin tänne”, kyselee Savonlinnan Seudun Matkailun toimitusjohtaja Jaana Komi.

Savonlinnassa on hienosti oivallettu erilaiset etätyöntekijöiden tarpeet ja tottumukset. Siinä, missä yksi kaipaa ruokakuljetuksia mökille, töiden vastapainoksi sienimetsää ja laineiden liplatusta, toinen haluaa lounastauolla pistäytyä käsityöläisputiikkiin ja kahvilaan. 

”Olemme keränneet valmiiksi erilaisia etätyökohteita ja -paketteja tarjolle. Niiden lisäksi meille voi soittaa ja kertoa, mitkä ovat itselle tärkeät valintakriteerit etätyöpaikalle. Me ehdotamme sopivia ratkaisuja tai etsimme oikean tahon, jolta kysyä lisää”, Komi lupaa.

Savonlinnasta saa vuokrattua eripituisille ajanjaksoille etätyötiloja yksittäisistä mökeistä resort-tyyppisiin mökkeihin ja citynautiskelijoiden asuntoihin Olavinlinnaa vastapäätä. 

”Kannattaa testata, miltä etätyö meillä maistuu. Kun tottuu siihen, miten täällä mieli lepää ja ajatus luistaa, meiltä löytyy kesämökkejä ja asuntoja omaksi asti”, Komi hymyilee.

”Netti toimii, palvelut ovat lähellä ja Savonlinna on mukavan vireä kaupunki. Mikä tärkeintä, luonto ja rauha ovat läsnä joka päivä.” Tapo Lehtoranta, Lumme Energian toimitusjohtaja.

Energiayhtiön johtaja lataa itseensä energiaa Savonlinnassa

Koronaepidemian myötä etätyöhön siirtyi viime maaliskuussa myös Lumme Energian toimitusjohtaja Tapo Lehtoranta. 

”Minulla on Savonlinnassa mökki. Siirryin sinne huhtikuussa etätöihin. Nyt puolen vuoden jälkeen voin todeta, miten hienosti täällä asiat sujuvat. Netti toimii, palvelut ovat lähellä ja Savonlinna on mukavan vireä kaupunki. Mikä tärkeintä, luonto ja rauha ovat läsnä joka päivä. Olo on välillä kuin olisi retriitissä. Työnteon ja luonnossa olemisen yhdistäminen on aivan mahtavaa!”

Lehtoranta uskoo, että monipaikkainen työnteko tulee yleistymään. ”Jos silloin on mahdollista siirtyä osaksi aikaa työskentelemään kauniin luonnon äärelle, suosittelen lämpimästi Savonlinnaa!”

Lue lisää:  www.visitsavonlinna.fi/workatsavonlinna
Soita Saimaa Konttori Savonlinna – ota yhteyttä puh. 044 417 4984

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä Suomi