Sähköinen liikenne on täällä – Plugit Finland panostaa kestäviin latausratkaisuihin


Plugit Finland panostaa sähköisten ajoneuvojen latauskohteissaan aikaa ja käyttöä kestäviin latausratkaisuihin – oli lataamisen tarve taloyhtiöillä, työpaikoilla, julkisilla kohteilla kuten kauppakeskuksilla tai ammattiliikenteellä. Kestävyyden lisäksi Plugit pitää tärkeänä, että latausratkaisu on asiakkaalle mahdollisimman kustannustehokas ja toimintavarma. Poikkeuksellisen Plugitin latausratkaisusta tekee teknologiaan nojautuvat palvelut, joihin lukeutuvat esimerkiksi lataamisen taustajärjestelmä ja 24/7 asiakaspalvelu. Asiakaspalvelun avulla voidaan hoitaa suurin osa mahdollisista pulmista ilman vasteaikaa ja taustajärjestelmän avulla hoituu esimerkiksi lataajan tunnistaminen ja laskutuspalvelu – näin lataamisesta aiheutuvat kulut voidaan ohjata suoraan lataajalle. 

Nyt Plugit kertoo, mitä erityisesti taloyhtiöiden sekä ammattiliikenteen kohdalla kannattaa lataamisessa huomioida 

Taloyhtiöiden latausratkaisuissa tulee varmistaa se, että useita sähköautoja voidaan ladata samanaikaisesti. Tämän lisäksi on hyvä voida tunnistaa latauslaitteen käyttäjä. Tunnistaminen tapahtuu joko RFID -tagillä tai puhelimen sovelluksella. Näin lataamisesta aiheutuvat kulut voidaan ohjata suoraan lataajalle, eikä tarvitse maksaa naapurin latauksista. Mikäli lataajalla on työsuhdeauto, voidaan latauskulut ohjata myös työnantajalle. Taloyhtiöille helpoin ratkaisu on hankkia kaikki yhdeltä toimijalta – kartoitus, suunnittelu, toteutus sekä ylläpito ja huolto. Näin varmistutaan, että saadaan juuri kyseiselle taloyhtiölle sopiva ja kestävä latausratkaisu, oli taloyhtiö minkä kokoinen tahansa. 

Julkisen liikenteen kohdalla liikennöitsijä voi keskittyä omaan liiketoimintaansa, kun Plugit huolehtii lataamisen sujuvuudesta. Plugitin palvelukokonaisuuden kehitys on lähtenyt liikkeelle asiakkaan tarpeista. Bussiliikennettä tulisi pystyä suunnittelemaan-, ja ennakoimaan sekä saada lataaminen osaksi suunnittelukokonaisuutta. Ensimmäisiä sähköbussien latausasemia pystytettiin Espoon Leppävaraan vuonna 2019, jolloin Plugit pääsi alusta alkaen suunnittelemaan, miten Suomen suurin julkisen liikenteen latausjärjestelmä toteutetaan. Kilpailutuksen tärkeimpiä edellytyksiä oli lataamisen toimintavarmuus. Plugit vastaa siitä, että lataaminen toimii joka kerta. Kokonaisuus toteutettiin yhteistyönä HSL:n ja Pohjolan Liikenteen kanssa. 

Seuraava Plugitin toteuttama sähköbussien latausjärjestelmä on rakenteilla Tampereen Viinikkaan, joka palvelee Pohjolan Liikenteen 26 uutta sähköbussia. Plugit Finland huolehtii Pohjolan Liikenteen sähköbussien latauskokonaisuudesta ympäri Suomen. 

Sähköbussien kohdalla varikoiden hallinnointi asiakkaan toimesta tapahtuu Plugitin taustajärjestelmällä, josta asiakas pystyy näkemään latauksen tilan sekä lataustapahtumat reaaliajassa vain yhdellä vilkaisulla. Tämä on korvaamaton apu asiakkaan liikennesuunnittelulle. 

Lataushanke kannattaa aloittaa aina kartoittamalla kiinteistö. 

Varmistaaksemme toimivan sekä kustannustehokkaan latausjärjestelmän suosittelemme aloittamaan hankkeen taloyhtiön kiinteistön kartoituksella, jossa selvitetään lataustarpeet, sähköresurssit sekä kiinteistön tarpeet. Lisäksi taloyhtiöt sekä työpaikat voivat hakea hankkeeseen ARA:lta tukea, joten kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä. Ota meihin yhteyttä, niin valitaan sopiva aika veloituksettomalle kartoitukselle! 

Plugit Finland on sähköautojen latausjärjestelmien suunnittelija, toteuttaja ja latausverkoston ylläpitäjä. Plugit tunnetaan palveluhalukkuudesta, teknologian edelläkävijyydestä sekä toimivista latausratkaisuista. Yrityksen latausratkaisuja myydään koteihin, taloyhtiöihin, yrityksille sekä ammattiliikenteelle ympäri Suomen. Plugit on perustettu vuonna 2012 ja se työllistää täyspäiväisesti noin 60 henkeä ja vuoden 2021 liikevaihto on noin 13 miljoonaa euroa. Plugit Finland on ollut ensimmäisiä toimijoita rakentamassa Suomen sähköistä liikennettä. www.plugit.fi 

Jaa tämä artikkeli


Tekoja Suomesta