Sähköautojen latausvalmiuden voi toteuttaa helposti ja kustannustehokkaasti pikaliittimillä


Sähköautojen lataamisessa voi hyödyntää autojen lämmityskaapelointia kotimaisen pikaliitinteknologian avulla. Pikaliittimiin kytkettävät monipuoliset latauslaitteet mukautuvat erilaisiin tarpeisiin. Uusi markkinoille tuleva latauslaite mahdollistaa lataamisen eri tehoilla. 

Nyt on se hetki, kun monissa taloyhtiöissä mietitään kuumeisesti investointeja lataushybridien ja sähköautojen lataamiseksi, tietävät Parkkisähkö Oy:n myyntijohtaja Kimmo Akiander ja toimitusjohtaja Jari Ängeslevä.

Erilaisiin tarpeisiin mukautuvan sähköautojen latausvalmiuden voi rakentaa nopeasti ja vaivattomasti Suomessa kehitetyn pikaliitinteknologian avulla pysäköintialueille, -katoksiin ja -halleihin, joissa on lämmitystä varten tehty kaapelointi. 

”Lämmityspisteeseen asennettavaan pikaliittimeen voi kytkeä perinteisen lämmitysrasian ja erilaisia latauslaitteita”, sanoo Parkkisähkö Oy:n toimitusjohtaja Jari Ängeslevä. 

Kotimainen vuonna 2014 perustettu Parkkisähkö valmistaa latauslaitteita ja -järjestelmiä. Parkkisähkön kehittämä pikaliitinteknologia on markkinoiden nopein ja kustannustehokkain tapa latausvalmiuden rakentamiseen. 

”Palvelukokonaisuudessamme taloyhtiö solmii kanssamme sopimuksen ja huolehtii latausvalmiudesta, jonka jälkeen asukkaat voivat tilata meiltä haluamansa latauspaketin. Laskutamme asukkaita sähkönkulutuksen mukaisesti, joten taloyhtiölle ei synny kuluja”, Ängeslevä kertoo. 

Dynaaminen kuormanhallinta varmistaa, että sähköliittymän kapasiteetti riittää kaikkien asukkaiden tarpeisiin tasapuolisesti. Latausvalmiuden ja -laitteiden hankintaan voi hakea ARAlta tukea, joka kattaa 35 % investoinnista. 

Latauslaite mukautuu erilaisiin tarpeisiin 

Parkkisähkön valikoima kattaa runsaasti erilaisiin kiinteistölatauksen tarpeisiin suunniteltuja laitteita. Uusi 2*22 kW Type 2 -malli ”Quattro” mukautuu erilaisiin käyttötarpeisiin ja mahdollistaa lataamisen eri lataustehoilla. 

”Uusi latauslaitteemme on täysin kotimainen suunnittelua ja valmistamista myöten. Laitteen kaapelilla varustettu pistoke sopii sähköauton lataamiseen ja Äly-Schuko-pistokkeella voi lämmittää polttomoottoria. Syksyllä markkinoille tulevaa laitetta voi tilata ennakkoon.” 

Laturin voi hankkia omaksi tai vuokrata määräajaksi. Vuokratessa laitteet on helppoa ja edullista päivittää uusiin, mikäli lataustarpeet muuttuvat tai uusien markkinoille tulevien laitteiden ominaisuudet sopivat tarpeisiin paremmin. 

”Pikaliittimeen voi kytkeä minkä tahansa valikoimissamme olevan latauslaitteen. Latauslaitteen voi asentaa ja huoltaa ilman sähkötöitä, joten palvelukatkoksia ei synny”, lisää Ängeslevä. 

Teksti: Merja Maukonen Kuvat: Parkkisähkö ja Joona Raevuori 

Lisätietoja: www.parkkisahko.fi

Jaa tämä artikkeli


Menestyksen Tekijät