SÄHKÖ SANEERAUKSELLA VANHA SÄHKÖJÄRJESTELMÄ PÄIVITTYY UUTTA VASTAAVAKSI


Kodin sähköjärjestelmä vaikuttaa merkittävästi asumismukavuuteen ja kodin turvallisuuteen. Sähköasennukset kuluvat käytössä, eikä vuosikymmeniä vanha järjestelmä välttämättä vastaa tämän päivän käyttötottumuksia. Renoan toteuttamassa sähkösaneerauksessa omakotitalon sähköjärjestelmä päivitetään uutta vastaavaksi, jolloin se vastaa nykypäivän tarpeita ja on turvallinen käyttää.

Sähköjärjestelmän tekninen käyttöikä on noin 30-50 vuotta. Kun tekninen käyttöikä ylittyy, on järjestelmä suositeltavaa uudistaa, jotta se toimii tarkoituksenmukaisesti. Parissa vuosikymmenessä sähkölaitteiden määrä on noussut merkittävästi, eikä tätä ole osattu huomioida vanhojen talojen sähköistyksessä. Pintojen alla oleva sähköistys on näkymätön elementti, eikä siksi käy usein mielessä. Jokaisen omakotitaloasujan olisi kuitenkin hyvä tarkkailla sähköjärjestelmän kuntoa ja tuntea yleisimmät merkit, jotka kertovat saneerauksen olevan ajankohtainen.

”Usein palavat sulakkeet, pistorasioiden rikkinäiset muoviosat, tummentumat pistorasioiden, valaisimien tai sähköllä toimivien lämpöpattereiden ympärillä ja jatkuvassa käytössä olevat jatkojohdot ovat merkkejä siitä, että sähköjärjestelmän uusiminen on paikallaan”, kertoo Renoa Sähköpalveluiden liiketoimintajohtaja Jani Helin.

Vanhoissa sähköjärjestelmissä esiintyvät tyypilliset haasteet eivät kuitenkaan aina näy päällepäin.

”Teemme vuosittain satoja sähkösaneerauksia 60-80-luvulla rakennettuihin omakotitaloihin. Tyypillisesti tämän ikäisissä taloissa vikavirtasuojaus puuttuu, liitokset ovat löystyneet ja jonkin verran löytyy myös itse tehtyjä asennuksia”, Helin sanoo.

Renoan toteuttamassa sähkösaneerauksessa kodin sähköjärjestelmä uudistetaan kokonaisvaltaisesti sisältäen talon johdotuksien, pistorasioiden ja muiden sähkökalusteiden uusimisen sekä vikavirtasuojan asennuksen ja sähkökeskuksen uusimisen. Vikavirtasuojaus, maadoitetut pistorasiat ja nykyaikainen sähkökeskus lisäävät sähkönkäyttöön turvallisuutta. Pistorasioiden määrän lisääminen ja niiden sopiva sijoittelu sekä valaistuksen tehostaminen talon sisällä ja ulkona puolestaan sujuvoittavat arkea ja lisäävät asuinmukavuutta.

Lisäturvaa tuo sähkösaneerauksen yhteydessä sähkökaapin sisälle kiinteästi asennettava itsenäinen palonsammutusyksikkö Salgrom Hex. Salgrom Hexin älykäs teknologia tarkkailee ympäristön lämpötilaa. Sammutusyksikkö aktivoituu, kun ympäristön lämpötila nousee 170 asteeseen tai jos liekki koskettaa lämpöherkkää johtoa. Sammutusyksiköstä purkautuva aerosoli sammuttaa alkavan palon nopeasti.

Omakotitalon sähkösaneeraus kestää tyypillisesti 3-5 päivää. Asennus toteutetaan pintoja purkamatta ja asumishaitat on minimoitu, joten remontin ajan on mahdollista asua kotona. Uudelle sähköjärjestelmälle myönnetään 5 vuoden takuun.

Tutustu lisää kodin sähkösaneeraukseen osoitteessa www.renoa.fi

Jaa tämä artikkeli


Asuminen Rakentaminen Talotekniikka