SÄÄT VAIHTUU, WECKMAN KESTÄÄ – JO 60-VUOTTA


Weckman Steel Oy:n tarina suomalaisen raudan ja teräksen jalostuksen osaajana alkaa kahdeksan sukupolven takaa. Se kantaa edelleen; teräksiset tuotteet valmistetaan kestävästi myös luonnon osalta, ja kasvua haetaan uuden strategian myötä. 

Huhtikuussa 60-vuotta täyttävä Weckman on edelleen täysin suomalainen ja suomalaisessa omistuksessa oleva perheyritys. 

Nykymuotoisen Weckmanin juuret ovat 50-luvulla traktoriperävaunuissa. Weckmanin veljekset ostivat käytöstä poistettuja kuorma-autoja, joiden peräosasta tehtiin traktorin ulosotosta voimansa saava vetävä perävaunu ”nelivetotraktoriksi”. Tämän päivän termein innovatiivista kiertotaloutta. 

Ympäristövastuullisuus johtavana teemana 

”Säät vaihtuu – Weckman kestää ” -slogan ei tarkoita ainoastaan tuotteita vaan vastuullista ja luotettavaa toimintaa niin asiakkaisiin kuin yhteistyökumppaneihin nähden. ”Teräs on 100 % kierrätettävänä erinomainen materiaali ”, sanoo yhtiön toimitusjohtaja Kaj Lindström ja lisää: ”Ekologisuus lähtee jo suunnittelupöydältä. Esimerkiksi uusissa G-sarjan perävaunuissa osien määrää on vähennetty jopa 40 % aikaisemmista mallisarjoista. Keveämpi vaunu lisää kuljetuskapasiteettia, ja vuositasolla polttoainetta säästyy n. 5 %:a. Kirjain G tuleekin sanasta Green!” 

Kasvuun uuden strategian myötä 

Tuoteportfolioita on terävöitetty uusin tuottein sekä lisäämällä ominaisuuksia jo olemassa oleviin tuotteisiin teknisin innovaatioin, lisävarustein ja uusin palvelukonseptein. 

Hallituoteryhmässä sähköauton latauskatos lanseerataan tänä vuonna ja kehitystyössä ovat älykkäät teräsrunkoiset hallit erilaisiin käyttötarpeisiin. ”Ne valvovat automaattisesti kriittisiä rakenteita ja toimintoja”, Lindström valottaa. 

Perinteiset teräksiset katto- ja seinätuotteet ovat toinen Weckmanin tuoteportfolion perusta. ”Tuotevalikoimasta löytyvät niin vaativat ammattituotteet rakennusalan ammattilaisten tarpeisiin kuin perinteiset katteet tarvikkeineen pienrakentajille. Greencoat –pinnoitetuissa tuotteissa perinteisiä fossiilisia ainesosia on korvattu uusiutuvalla rypsiöljyllä. Tuotteiden ominaisuudet ovat samalla parantuneet, ja tuotteilla on jopa 50-vuoden takuu.” 

Tuhti by Weckman -perävaunumallisto on täysin uudistettu, minkä seurauksena vienti vetää. ”Viennin päämarkkina-alueena on Norja. Kasvua etsitään myös muualta, kotimaata unohtamatta.” 

Weckman on myös ”avaimet käteen ” -kokonaistoimittaja. ”Niin perinteisissä vesikattoprojekteissa kuin suurissa teräshalliprojekteissa toteutamme toimituskokonaisuuksia yhdessä parhaiden kumppanien kanssa”, Lindström lisää. 

Perheyrityksen voittokulku jatkuu 

Kahdeksan sukupolvea Weckmania – ja yhdeksäs sukupolvi opissa ottamaan aikanaan vastuun toiminnasta parhaita suomalaisen perheyrittämisen perinteitä vaalien. Ehkäpä tunnettu slogan voisikin myös kuulua: ”Ajat vaihtuu – Weckman kestää!”

Tutustu tarkemmin: www.weckmansteel.fi

Jaa tämä artikkeli


Rakentaminen ja infrastruktuuri