Saaren Taika erottuu vahvalla vastuullisuudella


Saaren Taika on käsityöyritys, joka on syntynyt tuotekehittäjä Johanna Amnelinin omasta kiinnostuksesta luonnolliseen elämäntapaan.

”Sysäyksenä toimi muuttomme omakotitaloon saareen. Se sai pohtimaan käytännön tasolla mitä päästämme luontoon. Ensimmäisenä tuotteenamme syntyi pyykkietikka.”

Tuotteiden laatu on yritykselle ensisijaisen tärkeää. ”Tuotteiden toimivuuden ja luonnollisuuden paras tae on se, että raaka-aineet ovat korkealaatuisia. Tuotteemme ovat kuitenkin suunnattuja kuluttajille, joilla on korkea vaatimustaso ja jotka esimerkiksi etsivät apua iho-ongelmiin. On itsestään selvää, että halvat ja heikkolaatuiset raaka-aineet eivät kelpaa”, Amnelin avaa.

”Raaka-aineillamme pitää olla luomusertifikaatti ja panostamme eettisesti valmistettuihin ja kerättyihin raaka-aineisiin. Suuressa osassa saippuoistamme raaka-aineena on esimerkiksi laadukas neitsytoliiviöljy ja voiteissa sekä voidedeodoranteissa sheavoi”, Amnelin kertoo. Eteeriset öljyt ovat eri iho-ongelmia hoitava ”voima-aines”. Moni aknesta kärsivä on saanut avun Saaren Taika -teepuuöljysaippuasta.

Kokonaisvaltaisesti vastuullinen

”Tuotteemme valmistetaan sataprosenttisesti ekosähköllä, istutamme puita, emmekä tuota lainkaan raaka-ainejätettä vaan hyödynnämme kaiken tuotteissamme. Kierrätämme myös tarkasti kaikki pakkausmateriaalit”, Amnelin esittelee käytännön toimenpiteitä. Saaren Taika -tuotteet ovat myös kokonaan vegaanisia, mikä on nykypäivänä monen kuluttajan vaatimus.

Yrityksen vastuullisuusnäkökulma on kuitenkin ympäristöasioita laajempi. ”Olemme asiakkaita kohtaan täysin läpinäkyviä, olemme avanneet niin valmistusprosessin kuin hinnoittelun.”

Tärkeää yritykselle on myös vastuu pienyrittäjiä kohtaan. ”Tuotteitamme saa ainoastaan pienistä liikkeistä, emmekä ole antaneet tuotteita isojen markettien valikoimiin. Näin tuemme pienyrittäjiä ja varmistamme, että käyttäjämme vievät rahansa heille.”

www.saarentaika.com

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Kauneus