Saanko lainata sun jakkaraa?


Retken reppujakkaran omistajalle tämä on tuttu kysymys nuotiopaikoilla, niin mukavalta reppujakkaralla istuskelu näyttää.

Reppujakkara, pilkkireppu, tuolireppu

Rakkaalla tuotteella on monta nimeä. Reppuun pakataan eväät sekä päivän aikana tarvittavat varusteet ja tuolilla istahdetaan erätulilla, passipaikalla tai muuten vaan. Retki-reppujakkarat ovat olleet suomalaisten ulkonaliikkujien matkassa jo neljällä vuosikymmenellä. Vanhin malli, Retki Finland Classic, on säilynyt lähes muuttumattomana 90-luvulta asti.

Retki Sammal reppujakkara

Mietityt yksityiskohdat

Vaihtuvat sääolosuhteet ja vuodenajat on huomioitu reppujakkaroiden suunnittelussa. Kuuma juoma pakataan reppujakkaran lämpöeristettyyn termostaskuun, sillä kahvittelu kuuluu lähes jokaiseen suomalaiseen retkihetkeen. Muut varusteet pysyvät järjestyksessä erikoikoisissa tarviketaskuissa. Ice Fishing-reppua lukuun ottamatta kaikissa reppujakkaroissa on säädettävä, pehmustettu lantiovyö.

Istuimen kestävyys on reppujakkaran tärkein ominaisuus

Retki-reppujakkaroiden istuimet testataan noin 50 kg painavammalla kuormalla kuin mikä on suositeltu käyttäjän maksimipaino. PRO-mallissa käyttäjän painoraja on 120 kiloa. Epätasaisella tai liukkaalla pinnalla on istuttava alas varovasti, jotta istuimeen kohdistuu tasainen kuorma. Istuimen ansiosta reppujakkara pysyy ryhdikkäästi pystyssä tyhjänäkin.

Sopiva malli käyttäjän mukaan

Reppujakkaran tuolilla on mukava istuskella pidemmätkin kahvihetket, kun istuin on sopivan korkuinen. Matalin istuin on Retki

Retki Ice Fishing reppujakkara

Sammalreppujakkarassa, jonka istumakorkeus on noin 43 cm. Tämä koko sopii lyhyelle käyttäjälle, esimerkiksi nuorelle tai naiselle. Pienen kokonsa ansiosta Sammal kulkee kevyesti mukana.

Retki Classic-reppujakkara on niin kutsuttu standardikoko, joka sopii useimmille alle 185 cm pituisille käyttäjille. Oman kehon mittasuhteet kannattaa ottaa huomioon, pitkäjalkaiselle korkeampi Retki PRO-reppujakkara on mukavampi istua.

Useita testivoittoja haalinut Ice Fishing on pilkkijälle suunniteltu. Repussa on korotettu vedenpitävä pohja ja mukaan tulevat varusteet: pilkkiämpäri, pilkkitelineet, istuinalusta ja viehekotelo.

 

Joko innostuit?
Ja vastaus alun kysymykseen;
Et saa, hanki oma!

Reppujakkaroita myyvät retkeilyosastot kautta maan.

 

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Matkailu