Ruovesi satsaa hyvinvointiin ja aktiiviseen kulttuurielämään


Ruoveden kunta tarjoaa kuntalaisille ja vapaa-ajan asukkaille ketterää palvelua, luontoelämyksiä ja turvallisen elinympäristön. Jatkossa kunta haluaa kehittää matkailua entistä vahvemmaksi. 

Ruovesi on pieni ja vireä kunta, jossa asioihin tartutaan nopeasti. Kunnassa viihtyvät sekä asukkaat että monet aktiiviset toimijat, joiden ansioista esimerkiksi tapahtumia järjestetään paljon. 

– Meillä ihmisiä on helppo saada innostumaan. Lisäksi meillä on jo nyt paljon yhteistyötä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa, kun monissa kunnissa heidän merkitykseensä on vasta herätty, kertoo Ruoveden sivistysjohtaja ja va. kunnanjohtaja Aila Luikku. 

Viime vuosina kunnassa on panostettu erityisesti hyvinvointiin ja lapsiperheiden parempaan arkeen. Kunnalla on oma hyvinvointikampus, jossa sijaitsevat päiväkoti, yhtenäiskoulu, lukio, kirjasto sekä liikuntapuisto, jossa on esimerkiksi ulkokuntosali. 

Uusi, hirsinen päiväkoti otettiin käyttöön viime vuonna ja liikuntapuistoon on rakennettu erilaisia alueita. Lisäksi lasten ja nuorten hyvinvointia tuetaan ilmaisilla harrastuksilla. Kunnassa on myös osittain maksuton varhaiskasvatus, kaksikymmentä tuntia viikossa. 

Nuorille merkityksellinen vetovoimatekijä on laadukas, hakijoita kolmeltakymmeneltä paikka kunnalta keräävä lukio, joka tarjoaa painotusmahdollisuuksia ratsastukseen, eläinlääketieteelliseen sekä urheiluun, myös esportsiin.

 

Taidetta ja luontokohteita 

Ruovedellä on pitkä historia taiteen ja kulttuurin kiinnostavana kohteena. Tunnettuihin tapahtumiin kuuluvat Noitakäräjät, Musiikkia Ruovesi sekä Ruoveden teatteriyhdistyksen kesäteatteriesitykset Pyynikkilässä. Tänä kesänä luvassa on myös laaja eri yhteistyötahojen kanssa yhteistyössä toteutettava Elga Sesemannin taidenäyttelykokonaisuus. 

– Saamme kuntalaisilta kiitosta myös kulttuuritoimen järjestämistä maksuttomista konserteista. Haluamme tarjota kuntalaisille ihania hetkiä kulttuurin parissa, mainitsee kulttuuri- ja kuntamarkkinoinnista vastaava Taina Nieminen. 

Luontomatkailu on toinen kunnan merkittävä vetovoimatekijä ja siihen halutaan jatkossa satsata. Kunnassa on meneillään esimerkiksi Laivarannan kehittäminen. Toiveissa on myös löytää Haapasaaren luonnonkaunista matkailualuetta kehittävä yrittäjä. 

Laadukkaat tontit ja etätyömahdollisuudet tuovat uusia asukkaita 

Muuttoa harkitseville ja tuleville vapaa-ajan asukkaille on tarjolla hienoja tonttivaihtoehtoja. Vesistöjen ympäröimässä kunnassa on mahdollisuus saada oma ranta. 

Nosteessa ovat tällä hetkellä erityisesti Sammaliston omarantaiset tontit, jotka sijaitsevat noin seitsemän kilometriä kunnan keskustasta, kulttuurihistoriallisissa maisemissa, joissa yhdistyvät vesistöt, rantapellot sekä korkeat kaukomaisemat. 

Ruoveden kunnan kilpailukykyyn vaikuttavat merkittävästi myös hyvät tieyhteydet sekä valokuitulaajakaistan tuomat mahdollisuudet etätöiden tekemiseen. Toimivat yhteydet kattavat keskustan lisäksi myös kunnan kylät. Kunnassa voikin viettää sekä mielekästä vapaa-aikaa että tehdä töitä luonnonhelmassa. 

Lue lisää: www.ruovesi.fi

Jaa tämä artikkeli


Kehittyvä pirkanmaa