Ruokaperinteitä säilyttäen, helposti maittavaa kotipöytään


Laihian Mallas on perheyritys jo yli sadan vuoden takaa, joka edelleen ravitsee suomalaisia lainehtivien viljavainioiden rukiin, ohran ja kauran voimalla.

Kotiruoan arvostus on nyt huipussaan. ”On ihana hemmotella läheisiään perinteisellä kotiruoalla, leivonnaisilla ja juomalla”, sanoo perheyritys Laihian Maltaan markkinoinnista vastaava Anna Mollberg, joka on myös perheyrityksen perheenjäsen 6.sukupolvessa.

Parhaat raaka-aineet tulevat läheltä – Gluteeniton pataleipä tehdään rakkaudella

Laihian Mallas Oy:n valmistamien tuotteiden laatua ja turvallisuutta hallitaan käyttämällä vain hyväksyttyjä ja korkea-tasoisia raaka-aineita, jotka ostetaan pääasiassa sopimusviljelijöiltä. Lisäksi tuotantotiloissa huolehditaan erityisen hyvin hygieniasta ja tuoteturvallisuudesta.

”Meillä on pitkät perinteet ja olemme vastuullisessa toiminnassamme ottaneet sydämen asiaksemme ylläpitää suomalaisia ruokaperinteitä”, Anna kertoo.

Kysyttäessä hänen tämänhetkistä lempireseptiään vastaus löytyy nopeasti: ”Gluteenittomat sämpylät sekä Mallas-karpalopataleipä, joka valmistetaan kotikaljaan. Pataleivät ovat nyt trendikkäitäkin”.

Aito, perinteinen Tuoppi Kotikalja – gluteenittomana!

Valmis Tuoppi Kotikalja pullossa on perinteisesti käymisteitse valmistettua kotikaljaa, jolle on myönnetty Keliakialiiton gluteeniton tuote -merkki. Raikas kotikalja maistuu liha-, kala- ja kasvisruoan kanssa sekä jano- ja saunajuomana. ”Kotikalja sopii erinomaisesti joulupöytään ja -saunaan!”

Tuoppi Kotikaljaa on saatavilla tuttuun tapaan myös mallasjuomauutteena ja kaljamaltaana, jos haluat valmistaa juomaa itse kotona. ”Kaljamaltaasta kotikaljaa valmistettaessa jäävän mäskin voi vielä käyttää leivontaan, ruokahävikkiä välttääkseen”, Anna vinkkaa.

Tuoppi Saaristolaisleipä –  Joulun itse tehty ruokalahja

Jos haluat tänä vuonna leipoa lämpimäisen saaristolaisleivän kotiin, mökille tai viemisiksi, voit tehdä sen helposti Tuoppi Saaristolaisleipä-pakkauksen avulla. ”Siinä on hiivaa ja kartonkivuokaa myöten kaikki valmiina, vain neste täytyy lisätä”, Anna kertoo ja paljastaa, että omat lapset vievät leipää kiitokseksi opettajilleen.

Lisää ihania vinkkejä ja reseptejä leivontaan ja valmistukseen löydät Laihian Mallas -konsernin reseptisivustolta lahiruokaamaalta.fi. Tutustu myös Laihian Maltaan omiin verkkosivuihin laihianmallas.fi

Jaa tämä artikkeli


Vapaa-aika