Rohkea asiantuntija, joka rakentaa yhteiskunnan ja liike-elämän bisnesteknologiamuutosta


Bisnesteknologian johtamisen pioneeriyritys Sofigatessa Delivery Managerina työskentelevä Siiri Sipilä auttaa sekä yksityisiä että julkisia toimijoita yhdistämään parhaat teknologiat ja toimintatavat. Ystävän suosituksesta yritykseen päätynyt asiantuntija motivoituu juuri tästä: mahdollisuudesta tehdä aitoa muutosta. 

Sipilän laajaan työnkuvaan kuuluu projektien johtamista, jatkuvien palvelujen kehittämistä ja tiiminvetovastuuta. 

”Arvostan sitä, että Sofigate hyödyntää aina koko tiimin osaamista ratkaisujen rakentamiseen. Minua kiehtoivat myös mahdollisuudet vaikuttaa omien vahvuuksien ja kiinnostuksenkohteiden pohjalta siihen, millaiseksi oma rooli muodostuu”, hän kuvailee. 

Töitä paremman yhteiskunnan ja liike-elämän eteen 

Teknologian ja liiketoiminnan muutos mullistaa lähivuosina niin julkiset palvelut kuin liike-elämän. Sipilä on päässyt auttamaan muutoksessa esimerkiksi Verohallintoa ja toimitilayritys Technopolista. 

”Kaikkien asiakkaiden kanssa puhutaan pohjimmiltaan kilpailukyvystä, joten haasteet ovat molemmilla sektoreilla nykyään melko samankaltaisia. Yrityspuolella keinovalikoima voi kuitenkin olla laajempi”, Sipilä mainitsee. 

Sofigaten asiantuntijat tekevät töitä laajasti vaikuttavien muutosten parissa. Kun tehty kehitystyö palvelee hyvin loppukäyttäjiä, Sipilä on erityisen ylpeä työstään. 

”Tämä nousee esille esimerkiksi, kun saamme rakennettua julkiselle sektorilla parempia palveluja ja sitä kautta toimivampaa yhteiskuntaa”, Sipilä kuvailee. 

Jokaisen muutoksen sydämessä on lopulta ihminen 

Sipilä tekee töitä teknologiamuutoksen parissa. Hän tietää kuitenkin, että onnistuneen muutoksen sydämessä on aina lopulta ihminen. 

”Kaikki lähtee jaetusta ja ymmärretystä kirkkaasta päämäärästä. Täytyy tietää, miten muutos heijastuu työntekijöiden tai asiakkaiden arkeen. Selkeä tavoite auttaa priorisoimaan, motivoimaan ja tukee myös viestintää niiden suuntaan, joihin muutos tulee vaikuttamaan”, Sipilä kuvailee. 

Sipilä uskoo tavoitteellisuuteen myös omassa työssään. Onnistumiset tekevät työstä mielekkään, vaikka matkalla olisi haasteita. Osaamisen jakaminen ja haasteiden kohtaaminen yhdessä ovatkin tärkeä osa Sofigaten arkea. 

Työyhteisö rohkealle asiantuntijalle 

Sipilä uskoo, että Sofigate sopii osaajalle, joka on valmis vastaamaan haasteisiin ja kehittymään jatkuvasti. Alan nopeassa muutostahdissa tarvitaan intoa ottaa uutta vastaan. 

Ammatillisen kehittymisen lisäksi merkittävää työssä viihtymiselle on kuitenkin myös ilo. 

”Työ on niin iso osa elämää, että täytyy voida myös nauttia ja pitää hauskaa. Siitä meillä pidetään hyvin kiinni”, Sipilä summaa. • 

Tutustu uramahdollisuuksiin Sofigatella: www.sofigate.com/careers

Jaa tämä artikkeli


Suomen Kiinnostavimmat Työnantajat