Rintojen 3D-ultraäänitutkimus on helppo ja turvallinen tapa pitää huolta rintojen terveydestä


Rintojen tutkiminen on suomalaisille naisille tuttua: 50–69-vuotiaat naiset kutsutaan rintasyövän seulontaan joka toinen vuosi, ja naisia kannustetaan tutkimaan rintoja säännöllisesti myös itse. Nyt rintatutkimusten valikoimaan on tullut 3D-ultraäänitutkimus, jota tarjoaa SYNLAB Turussa ja Helsingissä. 

Rintatutkimusten avulla rintasyöpä, suomalaisten naisten yleisin syöpä, on mahdollista todeta varhaisessa vaiheessa, jolloin paranemisennuste on hyvä”, toteaa rintatutkimusten tuotepäällikkö Sarah-Maria de la Rosa Zorita SYNLABilta. 

3D-ultraäänitutkimus on tarkka, kivuton ja säteilytön 

Yhden rinnan kuvaus kestää noin vartin, ja sen tekee menetelmään perehtynyt röntgenhoitaja. Radiologian erikoislääkäri analysoi kuvat, ja lausunto on saatavilla noin kolmessa arkipäivässä. 

”3D-ultraäänitutkimus on miellyttävä, kivuton ja turvallinen”, kertoo de la Rosa Zorita. ”Tutkimus ei aiheuta samankaltaista puristusta kuin mammografia, eikä tutkimusmenetelmä tuota säteilyä. Tutkimus palvelee erityisen hyvin niitä, joilla ei ole oireita, mutta jotka haluavat tutkituttaa rintansa terveystarkastustyyppisesti esimerkiksi seulontojen välillä tai ennen seulontaikäryhmään pääsemistä.” 

SYNLAB tekee rintojen 3D-ultraäänitutkimuksia ensimmäisenä Suomessa. Tällä hetkellä tutkimuksia tehdään Helsingin Kampin sekä Turun Brahenkadun SYNLAB-toimipisteissä. Rintojen 3D-ultraäänitutkimukseen pääsee sekä lääkärin lähetteellä että ilman. 

Lue lisää ja varaa aika osoitteessa synlab.fi

Jaa tämä artikkeli


Kansanterveys