RIKKI RIUHDOTUT


Kovassa käytössä keho joskus rasittuu tai vaurioituu niin, ettei se toivukaan itsekseen. Tai ei ainakaan riittävän nopeasti. Silloin on otettava kaikki keinot käyttöön. 

Laserterapian hyödystä kudosvammojen paranemisen edistämisessä on tehty tuhansia tutkimuksia. Terapian on osoitettu mm. nopeuttavan jännetulehdusten ja rasitusmurtumien paranemista ja edistävän jopa kroonistuneiden kudosvaurioiden ja haavojen paranemista sekä lievittävän niiden aiheuttamaa kipua. Ihminen on korjautuva Kehon luonnollisia paranemismekanismeja tuke va BCure Laser istuu Helsingin Fysioterapiaklinikan filosofiaan – ihminen on korjautuva. – Käytämme lääkintälaseria harkitusti osana fysioterapiaprosessiamme.

Varmistamme ensin kliinisen päättelyn prosessin avulla, että kehossa on edellytykset normaalille liikkeelle ja että keho ja hermosto ovat harjoitettavissa. Tässä pää asiallisina menetelminämme ovat manuaa linen terapia sekä terapeuttiset harjoitteet, kertoo Helsingin Fysioterapiaklinikan fysio terapeut ti Kati Malinen. Pehmytkudosten ja erityisesti jänteiden rasitusvammojen paraneminen voi joskus kestää pitkään. Helsingin Fysioterapiaklinikalla lääkintälaseria käytetään muun muassa kuuriluontoisesti jännealueiden kiputilojen paranemisen edistämiseen sekä ligamenttivammoissa kudoksen paranemisprosessin tukena. – Lisäksi se on toiminut paikallisesti lääkkeettömänä kivun lievityksenä.

Hetkellinenkin kivuton tilanne mahdollistaa terapeuttisen harjoitteen suorittamisen ilman hermoston ennakointia tai välttämistä. Tämä on tärkeää, jotta asiakas saa kokemuksen kivuttomasta liikkeestä ja alkaa luottaa oman kehonsa toimintaan, Malinen toteaa. Myös Oulun kaupungin kuntoutuspalvelujen fysiatrian yksikössä työskentelevällä fysiatri Timo Pehkosella on hyviä kokemuksia laserhoidosta. Hänellä on käytössä BCure Laser laite yhtenä eilääkkeellisenä kivunhoitomenetelmänä. – Kroonisen kivun hoidossa haasteena on kipu lääkkeiden vaatimaton teho. Laserhoitoa on käytetty meillä kivunhoidon tukena. Osa vaikeistakin kiputiloista kärsivistä potilaista on saanut lievitystä kipuun, liikkumiseen ja liikeratoihin jo muutaman viikon hoidon aikana, Pehkonen kertoo. Kokeilemisen arvoinen laite BCurelääkintälaser sopii koko perheelle ja lemmikkien kivun hoitoon. Vaikka laitteen hinta on muutamia satasia, sillä saa huoltovapaasti noin 30 000 ohjeenmukaista hoitokertaa. Näin yhden hoitokerran hinnaksi jää vain muutama eurosentti.

Helppokäyttöinen BCure Laser löytyykin jo yli tuhannesta suomalaiskodista. Laitetta voi myös vuokrata. Entinen aktiiviurheilija Juha Kauppinen löysi helpotuksen pitkäaikaisiin selkäja akillesjänneongelmiin. – Vuokratessani laitteen odotukseni eivät olleet hirveän suuret. Olikin ilo huomata, että muu taman käyttökerran jälkeen selkäni rauhoittui sen verran, että nukkuminen parani selkeästi. Laite tuntuu auttavan myös nuoruusvuosien kovan urheilutaustan seurauksena moneen kertaan leikattujen akillesjänteiden kipuiluun. Kipulääkkeet olen voinut käytännössä jät tää kokonaan pois. Ostin oman laitteen, ja sen käytöstä iltauutisten aikaan onkin tullut jo vakiintunut tapa. Helsinkiläisen Eila Ahokkaan pakaralihas repesi noin vuosi sitten ja parani huonosti jättäen jälkeensä repivän kivun. – Vaivaa hoidettiin pitkään fysioterapiassa ja akupunktiolla, mutta todellisen avun sain vasta BCure Laserilla. Vuokrasin laitteen, ja jo viikon hoidon jälkeen päätin ostaa oman. Nyt kipu on poissa, ja kävelen lähes normaalisti. 

Amin Asikainen on yksi menestyneim mistä suomalaisista nyrkkeilijöistä, joka nykyään toimii valmennuksen monitoimimiehenä sekä perheenisänä. Hektiseen arkeen ei mahdu säännöllinen käynti hiero jalla.Kireys olkapäässä aiheutti niin kovaa kipua, etten neljään kuukau – teen voinut suorittaa liik keitä puhtaasti. Itsekseni koitin hieroa olka päätä ja laitella kaiken maailman salvoja, mutta ei siitä ollut apua. Käytin B-Cure Laseria päivittäin saunan jälkeen, ja pahimmat kireydet lievittyivät jo parissa viikossa. Liikerata on selkeästi parantunut. Olen vakuuttunut ja aion ehdotto masti jatkaa laserin käyttöä.” 

Pienteholaserhoito (LLLT) tehostaa kehon omaa immuunijärjestelmää ja vahvistaa solun uudistumiskykyä. Se nostaa elimistön entsyymituotantoa ja vapauttaa endorfiineja. Laser lisää elimistössä myös kollageenin ja elastiinin luonnollista tuotantoa, joita keho tarvitsee kudosvaurioiden korjaa miseksi. Koska kivunlievitys perustuu kivun lähteen parantamiseen, tulee aluetta hoitaa laserilla kuurinomaisesti. Yli annostusriskiä ei ole. Tunnettuja vastaaiheita ei ole, mutta hoitoa ei suositella syöpäkasvaimiin, silmiin eikä raskaana olevan vatsanseudulle. Helppokäyttöinen BCure Laser on saatavana ammattilaisja kotikäyttöön. Laite on myös vuokrattavissa. 

• Akuutti ja krooninen kipu • Tulehdukset • Rasitusvammat • Lihaskivut • Nivelrikko • Haavat • Palovammat • Kudosvauriot 

Vivian Suominen, keihäänheittäjä. Kun minulla todettiin rasitusmurtuma selkä-rangassa luulin jo, että kausi jää kokonaan vä-liin. Hankimme B-Cure Laserin ja muutaman hoitokerran jälkeen huomasin kivun hellittä-vän. Se antoi uskoa, että kudoksessa tapah-tuu paranemista. Jatkoin hoitoa itsenäisesti kahdesti päivässä ja lääkärinikin ihmetykseksi murtumalinja meni kiinni kahdessa kuukau-dessa. Suosittelen! 

Altti Veteläinen, yrittäjä. Keskisormeni ojentajajänne repeytyi rystysen kohdalta irti taekwondo-harjoituk-sissa, ja se kiinnitettiin leikkauksella takaisin paikoilleen. B-Cure Laser nopeutti leikkaus-arven paranemista ja huomasin, että sormen liikkuvuus parani jokaisella käsittelykerralla. Olen tatuoija, joten nopea paraneminen oli tärkeää!” 

Hannu Eloranta, golfharrastaja. Sain laserilla apua viisi kuukautta vai van neen tenniskyynärpään hoi dos sa. B-Cure antoi yli 80 % kivun lievityksen heti ensim mäisellä 6 mi nuu tin kokeilukerralla. Usko ma ton ta! Ostin laitteen heti ja hoito vaste oli erinomai-nen myös kipuilevassa polvivammassa. Suosittelen!” 

Vuoden terveystuote 2022 Kauneus & Terveys -lehti nimesi 10 vuoden 2022 terveystuotetta. B-Cure Laser valikoitui Parhaaksi Laitteeksi kommentein ”Laserointi lievitti nivel-rikosta kärsivien sormien kipuja jo vii-kossa. Sen ansiosta yöunet eivät enää keskeytyneet.” 

Lisää käyttäjäkokemuksia, tietoa tuotteista, kliinisiä tutkimuksia ja nettikauppa: www.terveystekniikka.fi | puh. 045 609 9000 

Jaa tämä artikkeli


Hyvinvointi Terveys