Reissaajan Ruovesi – loitsuista sankaritarinoihin


Ruoveden laivaranta, Näsijärven aallot… ja huikea kattaus kulttuuritarjontaa laidasta laitaan! Ruovedellä ei kiire paina. Nappaa oma palasi kesästä, olipa se sitten musiikkifestivaalilta, taidenäyttelystä tai 52. Noitakäräjiltä! 

Miten olisi rento kesäretkipäivä Ruovedelle? Jälleen kerran Ruoveden kesä tarjoaa monipuolista tekemistä niin matkailijoille, mökkiläisille kuin vakituisille asukkaille. 

Retkellä tärkeää on syödä hyvin, sillä pienikin seikkailu kasvattaa ruokahalua. Ruoveden Rantaravintolassa Laivarannassa ruoka maistuu ja silmät syövät vesimaisemaa. Ruovesi Camping & Adventures tarjoaa kesäisen majapaikan, kivaa tekemistä ja hyvää ruokaa. Lisäksi on paljon muita paikkoja, joissa haukata välipalaa tai sammuttaa isompaakin nälkää. 

Hyvä, ruokapuoli hoituu. Mitäs mukavaa Ruovedellä tänä kesänä on tarjolla? Vaikka mitä! Nähtävyydet on merkitty mukavasti karttapisteiksi kulttuurimatkailukartalle: on ateljeeta, yksi maamme upeimmista kotiseutumuseoista, makasiineja, uimaranta, Helvetinjärven kansallispuisto ja jopa Runebergin lähde. Niin, ja milloin teit viimeksi höyrylaivamatkan?! 

Kulttuuripitäjä Ruovedellä kesä maistuu ja sielu lepää. Ruovesi on tunnettu monista kuuluisista taiteilijoistaan, mm. Akseli Gallen-Kallela, Ellen Thesleff, Gabriel Engberg sekä Elga Sesemann asuivat pitkiä jaksoja paikkakunnalla. Viljamakasiinin taidenäyttelytilassa on heinäkuussa muun muassa nähtävänä Elga Sesemannin ja ruovesiläisen Unto Liettyän satavuotisjuhlanäyttelyt. Kultakauden maalauksista koottu näyttely Ritoniemen tuvassa esittelee kuvataiteilijoiden ikuistamaa Ruoveden tunnelmaa valokuvavedoksin. Tämä näyttely on avoinna heinäkuussa. 

Juttele myös paikallisten kanssa! He ovat tunnetusti vieraanvaraisia – myös kuuluisilla Noitakäräjillä on turvallista liikkua vaikka koko viikko. 

Alla olevasta listasta voit poimia muutamia hyviä tärppejä – itse asiassa, niitä on niin paljon, että kesäretkifiilis kannattaa jakaa useammalle päivälle, vaikkei olisi lomallakaan. Etätyökin sujuu nimittäin Ruoveden nopean valokuituverkon ja inspiroivan miljöön avulla paremmin kuin kaupungissa. 

Lue lisää os. ruovesi.fi

Poimi tästä muutamia menovinkkejä 

Taide- ja kulttuurinälkäisiä hemmotellaan ja koko perhe viihtyy 

Pyynikkilän kesäteatterissa (katettu katsomo) 18.6.-17.7. Ehtoolehdon sankarit 

Kesä-heinäkuun vaihteessa 29.6.-3.7. järjestettävä kamarimusiikkifestivaali Musiikkia Ruovesi 

Perinteiset pelimannitalkoot la 2.7.2022 

Näyttely 4.–17.7. Elga Sesemannin syntymästä 100 v 

Ruoveden 52. Noitakäräjät 4.–10.7.2022 

Pihlajalahden kylän Svengaava kesäkonsertti la 9.7. tarjoaa swingitanssit ja huippumusisointia Pihlajalahden viihdeorkesterin esittämänä. 

Visuvedellä järjestetään koko perheen ilmainen lastenjuhla Visupuistossa Kikattavan Kakkiaisen musisoinnin tahdissa la 23.7. klo 10–14 

Kotiseutumuseo täyttää 90 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi 22.6.–14.8. vapaa pääsy. 

Jaa tämä artikkeli


Matkailu Vapaa-aika