Reilusti hyvää oloa ja liikuntamahdollisuuksia Ylöjärvellä


Ylöjärvellä panostetaan liikunta- ja ulkoilupalveluihin pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti. Kaupunki tarjoaakin sekä ainutlaatuisia luontoelämyksiä että liikuntamahdollisuuksia ihan keskustassa. 

Ylöjärvellä on tunnistettu, että ulkoilun ja liikunnan merkitys on suuri sekä kaupunkilaisten hyvinvoinnin luojana että vetovoimatekijänä. Asukaskyselyissä kaupunki saa paljon positiivista palautetta juuri ulkoilumahdollisuuksista. 

”Liikuntapaikat ovat selvästi asukkaille tärkeitä, ne ovat esimerkiksi asia, jota haetaan verkkosivuilta eniten. Kaupunki suhtautuukin kunnianhimoisesti niiden kehittämiseen”, kertoo työmaapäällikkö Jyrki Tanhuanpää. 

Ylöjärvellä liikunta- ja ulkoilupaikkoja rakennetaan ja kunnostetaan suunnitelmallisesti joka vuosi. Tavoitteena on kehittää mahdollisuuksia liikkumiseen tasapuolisesti eri puolilla kaupunkia, myös harvemmin asutuilla alueilla. 

Ylöjärvenharju on suosikkikohde 

Kaupungin luontokohteista Ylöjärvenharju tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia ulkoiluun. Alueella on esimerkiksi patikointireitti sekä luontopolku ja liikkumassa käyvät niin hiihtäjät kuin koiraharrastajatkin. Alueen valaistusta parannetaan vuosittain, tällä hetkellä valaistu liikuntareitti kulkee aina Lamminpäästä Metsäkylään saakka. 

”Harju on myös alue, josta saamme paljon asukastoiveita. Pyrimme toteuttamaan niitä mahdollisuuksien mukaan”, yhdyskuntatekniikan päällikkö Ari Jokihaara kertoo. 

Ylöjärven osalta alue myös laajenee nyt, kun Lamminpään maja ja sen lähialue siirtyivät kaupungin omistukseen. Harjulla on myös todella suosittu, jatkuvassa käytössä oleva Pikku-Ahveniston laavu. 

”Voisi sanoa, että laavulla palaa valkea ihan joka päivä”, Tanhuanpää mainitsee. 

Toinen ympäri vuoden ulkoilijoita houkutteleva kohde on Räikänpuisto keskustassa. Talvella kävijät pääsevät hiihtämään tykkilumiladulle, pulkkamäkeen tai avantouinnille. Kesäaikaan puistossa voi nauttia uimarannalla tai hikoilla urheilukentällä. 

Lapset viihtyvät leikkipuistoissa 

Kaupungin leikkipuistoissa tehdään vuosittain korjauksia, jotta ne pysyvät aktiivisesta käytöstä huolimatta erinomaisessa kunnossa. 

Lisäksi isompana panostuksena kaupunki rakentaa nyt Siltatien koulun yhteyteen urheilukenttää, jonne saadaan esimerkiksi täysimittainen pesäpallokenttä ja talvisin tekojääkenttä. 

Nuorta väkeä houkuttelee pian myös keskustaan saatava uusi skeittipuisto. 

”Puisto on suunniteltu niin, että se sopii myös nuoremmille käyttäjille. Avajaisia vietetään alkukesästä”, Tanhuanpää summaa. 

Ylövertaisia liikuntavinkkejä 

  • Räikänpuisto Tykkilumilatu 1,6 km, pulkkamäki ja avantosauna Ylöjärven keskustassa kaupungintalon naapurissa. ylojarvi.fi/raikka 
  • Ylöjärvenharju ja Pikku-Ahvenisto Laaja harjualue latuineen Ylöjärven keskustan tuntumassa, lähellä Tampereen rajaa. Pikku-Ahveniston ulkoilualue sai viime syksynä uuden laavun. ylojarvi.fi/ulkoilu-ja-retkeilyreitit 
  • Skeittipuisto Elovainiolle Ylöjärven keskustaan Koulutuskeskus Valon viereen (Ulkoilijantie) avataan alkukesästä skeittipuisto. Lähistölle valmistuu vuoden aikana myös valaistu lenkkipolku. 
  • Urheilutalo-uimahalli ja jäähalli Uimaan, vesijumppaan, kuntosalille tai yleisövuorolla luistelemaan. ylojarvi.fi/liikunta 

Liikunta- ja ulkoilukartta: ylojarvi.fi/liikunta

Jaa tämä artikkeli


Infrastruktuuri Rakentaminen