Ravintolatukkurin tulevaisuus


Transformaatio perinteisestä tukkurista ravintoloiden strategiseksi kumppaniksi syvenee, kun Kesprossa vastataan foodservice-markkinan pandemian jälkeisen ajan haasteisiin

Ravintolamarkkinan palautuminen tarkoittaa ravintoloille kiristyvää kilpailua, sillä kuluttajien odotukset ulkona syömistä kohtaan kasvavat vaihtoehtojen lisääntyessä”, kertoo K-ryhmän foodservice-tukkuri Kespron kaupallinen johtaja Jerry Tiittala. 

Markkinaa jaetaan nyt uudelleen, jonka keskiössä on edelleen ruoan laadulla tapahtuva kilpailu. Moni ravintola kamppailee myös kannattavuuden ja henkilöstöpulan kanssa. 

”Tilanne kirittää koko alaa entistä laadukkaampien, mutta kustannustehokkaampien ratkaisujen hakemiseen. Tiiviimpi yhteistyö asiakkaidemme kanssa strategisen kumppanuuden keinoin parantaa sekä asiakkaidemme että Kespron menestystä”, sanoo Tiittala. 

KAIKKI KESPROSTA 

Palveluvalikoiman kehittämisen ansiosta ravintola saa nykyään lähes kaiken tarvitsemansa Kesprosta; tuotteet, logistiikkaratkaisut, erikoistukkuvalikoiman, pientuottajien tuotteet sekä monia muita palveluja. Kaikki yhdellä toimituksella ja tarvittaessa asiakkaan tarpeisiin räätälöiden. 

”Asiakkaamme eivät välttämättä edes tarvitse muita kumppanuuksia. Tämä helpottaa ravintolayrittäjän arkea ja tuo hänelle kustannussäästöjä”, kertoo Tiittala. 

”Vuoden alussa lanseerasimme pääkaupunkiseudulle tukkutoimitusten räätälöinnin mahdollistavan ja ainutlaatuisen Ravintolatukku-palvelun, jonka kohderyhmää ovat täydellistä toimitusvarmuutta arvostavat ravintolat. Suosittu palvelu laajeni tänä syksynä myös Turkuun, Lahteen ja Tampereelle”, kertoo Tiittala. 

PIKKUJOULUKAUSI TUO RAVINTOLOILLE KIIRETTÄ 

Pandemia-aikana kasautunut kulutuspaine purkautuu ja kuluttajat haluavat syödä yhä enemmän ulkona. Se näkyy myös odotuksissa pikkujoulukautta kohtaan. 

”Kuluttajatutkimuksemme* mukaan suomalaisista 71 prosenttia haluaa osallistua pikkujouluihin, jos sellaiset paikan päällä järjestetään. Valtaosa suomalaisista toivoi juhlien pitopaikaksi erillistä tapahtumatilaa tai ruokaravintolaa”, kertoo Tiittala. 

”Nyt jos koskaan on oikea aika ruokailla ravintoloissa.”

* Suomalaisten odotukset pikkujouluilta -tutkimus, 6.10.2021, n. 1092, Kespro.com 

Jaa tämä artikkeli


Kaupan Alan Tulevaisuus