RAUSCH – luonnon voimaa hiustesi parhaaksi


Terve hiuspohja – kauniit hiukset

Sveitsiläinen Rausch on valmistanut hiustenhoitotuotteita puhtaista kasviuutteista jo vuodesta 1890 lähtien. Perusajatuksena kehitystyössä on aina ollut hiuspohjan hyvinvointi: silloin myös hiukset näyttävät kauniilta, kiiltäviltä ja eloisilta. Ymmärrys rohdosten erilaisista ominaisuuksista ja niiden vaikutusten oikeasta yhdistämisestä onkin Rauschin ydinosaamisaluetta ja menestyksen salaisuus. Shampoiden pesevinä aineina käytetään saippuan sijasta luonnon omia ”saponiineja”. Siksi ne pesevät hellävaraisesti kuivattamatta hiuksia tai hiuspohjaa.

Tavoitteena korkea laatu – ekologisesti

Korkealaatuiset rohdosuutteet kypsyvät Rauschin hellävaraisten menetelmien avulla tarkoin valvotuissa olosuhteissa jopa 11 kuukautta: kuin hyvä viini! Valmistusprosessissa on pyritty minimoimaan luonnon turha kuormitus. Raaka-aineet tuotetaan pääasiassa lähituotantona ja kaikki tehtaalla syntyvä pakkausjäte kierrätetään 100%:sti. Tehoaineiden uuttamisen jälkeen rohdoskasvimassa puristetaan briketeiksi ja toimitetaan sopimusviljelijöille käytettäväksi maan lannoitukseen. Rausch-tuotteita ei ole testattu eläinkokein.

Laaja tuotevalikoima

Rauschin valikoimista löytyy täsmätuotteet eri hiustyypeille ja erilaisiin hiuspohjan ongelmiin:

Hiustenlähtö

Ginseng-kofeiini shampoon ja hoitoaineen sisältämät kasviuutteet ja kofeiini parantavat hiusten rakennetta jo muutaman käyttökerran jälkeen: hiuksista tulee vahvemmat ja runsaamman tuntuiset. Ginsengjuuri vahvistaa hiuspohjaa ja hiuksia, kofeiini parantaa hiuspohjan verenkiertoa ja ravintoaineiden imeytymistä.
Ginseng-kofeiinituotteet pidentävät yksittäisen hiuksen kasvukautta ja lyhentävät hiustupen lepovaihetta uudistumisvaiheessa. Niistä on näin ollen hyötyä myös ”hiusten kasvattajille”, ei pelkästään hiustenlähdöstä kärsiville.

Alun perin pälvikaljun hoitoon kehitetyn Rausch Hiustinktuuran tehoaine takiaisenjuuriuute tasapainottaa ja rauhoittaa hiuspohjaa. Se myös vilkastuttaa hiuspohjan verenkiertoa ja aktivoi hiustupen toimintaa hidasten näin hiustenlähtöä ja vahvistaen hiustenkasvua. Lievästi antiseptiset sitrusöljyt stimuloivat hiuspohjan toimintaa.

UUTUUS

Ginseng-kofeiini intensiivineste tehostaa hiuspohjan verenkiertoa aktivoiden ja vahvistaen hiuspohjaa. Ehkäisee tehokkaasti 5α-reduktaasin aktiivisuutta (avainentsyymi hiustenlähtöön). Sisältää korkealaatuisia uutteita ginsengistä, nokkosesta ja basilikasta sekä hiuspohjaa stimuloivaa kofeiinia. 16 viikon käytön jälkeen testiryhmäläisten* hiusten määrä lisääntyi jopa 70%!
*Rausch clinical study 2018

Atooppinen / allerginen hiuspohja

Sydänsiemen-linjan tuotteet sisältävät sydänsiemen (rakkoköynnös) -uutetta, jota kutsutaan luonnon kortikoidiksi (fytokortikoidi). Sydänsiemen tuotteet eivät sisällä säilytysaineita, väriaineita tai lisättyjä hajusteita. Ne sopivat erityisesti kutisevan, herkän ja allergisen ihon hoitoon. Ne säilyttävät luonnollisella tavalla ihon ja hiuspohjan sietokyvyn ärsyttäviä ulkoisia tekijöitä vastaan. Voidaan käyttää myös ennaltaehkäisevästi suojaamaan tervettä hiuspohjaa.

Hilseilevä hiuspohja

Yleisin kuivan hilseilyn aiheuttaja on hiivasieni-infektio hiuspohjassa. Siksi monet hilseshampoot ovatkin sienilääkkeitä, jotka jatkuvassa käytössä valitettavasti kuivattavat hiuksia ja hiuspohjaa. Leskenlehti shampoo toimii kuten sienilääkkeet eli hoitaa pois hiivasieni-infektion, mutta se on erittäin hellävarainen ja miellyttävästi vaahtoava shampoo. Hiukset jäävät pehmeän ja runsaan tuntuisiksi. Leskenlehti hoitoaine kosteutta ja rauhoittaa hiuspohjaa.

Rasvaiseen hilseeseen ja taliköhnään puolestaan tehoaa Pajunkuori shampoo. Sen sisältämät pajunkuori ja timjami ovat lievästi antiseptisia ja niillä on hilsettä irrottava vaikutus. Pajunkuori shampoo rauhoittaa itsepintaisen hilseen ja lievittää hiuspohja kutinaa ja punoitusta. Pajunkuori hoitoaineet tehostavat shampoon vaikutuksia ja helpottavat hiusten kammattavuutta.

Rasvoittuva hiuspohja

Rasvoittuvaa hiuspohjaa hoidetaan usein väärin; pesemällä hiuksia liikaa kuumalla vedellä ja kuivattavalla saippualla. Monilla ihon rasvoittumisesta kärsivillä iho on kuitenkin pintakuiva ja saippua lisää kuivuutta entisestään saaden hiuspohjan tuntumaan kiristävältä. Koska talia pitää olla – sen tehtävä on suojata ihoa ja hiuspohjaa – saa liiallinen pesu talirauhasen vain aktivoitumaan lisää, ja kierre on valmis! Merilevä shampoo hillitsee talirauhasten liikatoimintaa, mutta jättää ihon pintaan suojaavan talikerroksen. Näin se hillitsee tehokkaasti hiusten rasvoittumista, mutta ei kuivata hiuksia tai hiuspohjaa. Merilevä hoitoaine estää talin imeytymistä hiuksiin, jolloin hiukset eivät rasvoitu niin helposti.

Harmaat / vaaleat hiukset

Salvia sarja antaa harmaille ja vaaleille hiuksille kirkkautta ja kiiltoa poistaen niistä keltaisuutta. Salvia hoitaa ja elvyttää herkkää hiusta ja hiuspohjaa. Sen eteeriset öljyt estävät tulehduksia. Salvia kiiltohoito sisältää salviaa, aloe veraa, soijaproteiineja, E-vitamiinia sekä risiiniöljyä, jotka yhdessä hidastavat hiusten vanhenemisprosessia.

Hennot hiukset

Koko perheen Malva sarja antaa hennoille hiuksille volyymia, elastisuutta ja kiiltoa. Malva shampoo sopii lapsillekin, sillä se ei aiheuta silmien kirvelyä. Ultrakevyt Malva hoitoaine sopii hiuksille, joita tavanomaiset hoitoaineet latistavat.

Värjätyt / permanentatut hiukset

Avokado sarja hoitaa ja suojaa käsiteltyjä hiuksia. Sisältää avokadoöljyä ja erittäin piipitoista peltokorteuutetta. Vahvistaa hiusten rakennetta antaen niille elinvoimaa ja pehmeyttä ja pidentäen värin kestoa.

Vaurioituneet hiukset

Kamomilla-amaranth sarja sisältää hiuspohjaa rauhoittavaa ja ”jouhitukkaa” pehmentävää kamomillaa sekä hiusrannetta korjaavaa ja suojaavaa amaranth-öljyä. Amaranth hiuslatvavoide ja repair serum ovat erikoishoitoja vaurioituneille hiuksille ja latvoille.

Kuivat/katkeilevat hiukset

Hellävaraisesti pesevä ja erittäin ravitseva Munaöljy shampoo sisältää kananmunankeltuaista ja vehnänalkioöljyä. Vahvistaa ja suojaa hiuspohjaa sekä kuivaa ja katkeilevaa hiusta, palauttaen hiukselle kiillon, kimmoisuuden ja pehmeyden. Vehnänalkioöljy hoitoaineet sisältävät myös erittäin piipitoista peltokorteuutetta. Vehnänalkioöljy hoitosuihke sisältää UV-suojan hiuksille.

Rausch-tuotteet ovat myynnissä apteekeissa ja luontaistuotekaupoissa.

www.rausch.fi/tuotteet/

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Hiukset Kauneus