Inspiraatio: Rauli Virtanen kannustaa matkailijoita heittäytymään avoimin mielin uuteen ympäristöön


”Kipinän matkustamiseen sain ensimmäisellä ulkomaan matkalla, yhteiskoulun luonnonhistoriallisen kerhon bussimatkalla Norjaan”, Rauli avaa. Nuorena Rauli tutustui maailmaan reppureissaajana ja liftarina. Mikään matkustusmuoto ei ole hänelle vieras. “Eniten nautin laiva- ja junamatkoista. Lentomatkailu on paitsi epäekologista, myös epämukavaa.”

Suosikkikohteita Raulilla on monia. “Etelä-Amerikka on säilynyt suosikkikohteena, maanosa oli ensimmäinen Pohjoismaiden ulkopuolinen kohde, jonne matkustin rahtilaivalla vuonna 1970. Viime vuosikymmeninä olen ihastunut Kaakkois-Aasiaan, uusimpana löytönä on Vietnam.”

Vietnam on Thaimaan ohella Raulin mukaan myös hyvä kohde aloittelevallekin matkustajalle. Myös Välimeren alue; Espanja, Portugali ja Italia viehättävät.

Pitkä matkailukokemus on tuottanut huikeita muistoja. ”Muistoja on maisemallisista elämyksistä esimerkiksi Huippuvuorilta, Himalajan Bhutanista tai Mongolian Altailta. Myös yksittäisten, aivan tavallisten ihmisten tapaamiset heidän kodeissaan tai parempaa maailmaa rakentaneiden ihmisten kohtaamiset Nelson Mandelasta Kofi Annaniin ovat painuneet mieleen.”

“Yleisesti ottaen ihmisten ystävällisyys ja vieraanvaraisuus lämmittävät mieltä kaikkialla”, Rauli summaa ja kehottaa jokaista heittäytymään vieraaseen ympäristöön pohjattomalla uteliaisuudella, paikallista kulttuuria kunnioittaen.

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Matkailu