Oy M.Rauanheimo Ab on kumppani kokonaisvaltaisiin logistiikkaketjuihin


Joakim Laxåback

Rauanheimo toimii kaikilla Suomen tärkeimmillä satama-alueilla Oulusta Haminaan ja kaikissa syväsatamissa. “Tämä on bulkkipuolelle merkittävä asia”, toteaa toimitusjohtaja Joakim Laxåback. ”Uusin satamatoimintapaikka tulee olemaan Koverhar Hangossa, jossa aloitamme toiminnan elokuussa”, Laxåback kertoo.

Rauanheimo kuuluu KWH-konserniin, mikä tuo mukanaan hyviä synergiaetuja ja investointimahdollisuuksia. Tiiviinä kumppanina on sisaryhtiö Adolf Lahti josta Laxåback myös vastaa. “Hyvällä yhteistyöllä VR:n, satamien ja sisaryritysten kanssa pystymme tarjoamaan poikkeuksellisen yhtenäisiä kuljetusketjuja. Hyvä esimerkki on Äänekosken sellutehtaan kuljetukset, jossa Adolf Lahti hoitaa sellun käsittely ja lastaukset tehtaalla, VR yhteistyökumppaninamme toimittaa sellun Vuosaaren satamaan, jossa Rauanheimo käsittelee ja lastaa sellun jatkokuljetukseen.”

Konserniin kuuluminen takaa mahdollisuuden investoida ja panostaa näin kehittymiseen ja tarvittaviin hankintoihin. “KWH-konserni on menestynyt perheyritys, joka tuo mukanaan suuria vahvuuksia.”

Kansainvälistyminen tuo kasvua

Rauanheimo on johtava operaattori myös Venäjän transitokuljetuksissa ja hallitsee yli puolet koko Suomen transitoliikenteestä. “Venäjän kuljetukset ovat määrällisesti todella merkittäviä. Sielläkin hoidamme katkeamattomia kuljetusketjuja esimerkiksi venäläiseltä malmikaivokselta Suomen rajalle, Suomen kautta satamiin ja laivoihin”, Laxåback kertoo.

Kuljestusketjujen lisäksi yritys panostaa jatkuvaan innovointiin ja kehittymiseen. Digitalisaation tukeminen on tärkeä asia yrityksen strategiassa. ”Tähtäämme visiona siihen, että olemme innovatiivinen logistiikka-alan tulevaisuuden menestyjä ja edelläkävijä ja asiakkaan ensisijainen valinta. Panostamme henkilöstön jatkuvaan kehittämiseen ja parannamme asiakkaidemme kilpailukykyä älykkäillä logistiikan kokonaisratkaisuilla”, Laxåback summaa.

Oy M. Rauanheimo Ab, Oy Adolf Lahti Yxpila Ab

  • Liikevaihto: 150 milj. euroa
  • Käsittelymäärät: 11 milj. tonnia/vuosi
  • Työllistää n. 300 henkilöä
  • Toimintaa kuudessa suomalaisessa syväsatamassa ja viidellätoista paikkakunnalla sekä Moskovassa, Venäjällä.

www.rauanheimo.com/

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Kuljetus ja Logistiikka