Ratkaisu urajumiin voi löytyä yllättävän läheltä


Ava-akatemian koulutuspäällikkö Elina Söderlund näkee oppisopimusopiskelun tarjoavan oivan tavan kehittää ja syventää osaamista työn ohessa. 

Työn murros haastaa meidät kehittämään ja ylläpitämään osaamistamme läpi työuran. Työuran toisin suuntaaminen kesken elämän on kuitenkin usein työläs prosessi pitkine opintovapaineen. Oppisopimusopiskelu ei edellytä pitkiä opintovapaita, vaan opiskelu hoituu työsuhteessa omalla työpaikalla. Oppisopimusopiskelussa työssäkäyvä opiskelija pääsee kehittämään omaa osaamistaan yhdistäen teoriapäivien opit työkaluineen osaksi omaa työympäristöä. 

Elina Söderlund työskentelee johtamisen tutkintojen ja valmennusten parissa Ava-akatemiassa. ”Punaisena lankana omalla työurallani kulkee työelämänmuutos, osaamisen kehittäminen, oppiminen ja urapolut.” Työssään Söderlund pääsee käymään merkityksellisiä keskusteluita aikuisopiskelijoiden kanssa ja sparrailemaan isojenkin kysymysten äärellä aina liiketoiminnan kehittämisestä urasuunnitteluun. 

Joskus ratkaisu urajumeihin ja kaipuuseen uuden oppimiselle löytyy hyvinkin läheltä – omasta työstä. Söderlund on nähnyt, miten opiskelijat saavat uudenlaisia oppimismahdollisuuksia ja löytävät uusia ulottuvuuksia työssään. 

”Näkökulman freesaus ja uudet opit saavat meidät innostumaan omasta työstämme aina uudelleen ja se into ohjaa meidät mitä mielenkiintoisemmille poluille osana omaa urakehitystämme. Näistä lähtökohdista on helppo puhua oppisopimusopiskelun puolesta,” Söderlund sanoo. 

Ava-akatemia on jo 100 vuotta ollut mukana kehittämässä suomalaisten johtamistaitoja ja liiketoimintaosaamista. Ava-akatemia on yksi maamme ensimmäisistä naisille ammatillista koulutusta tarjonneista oppilaitoksista. Tänä päivänä Ava-akatemia on tulevaisuuteen katsova valmennustalo ja oppilaitos sekä kumppani työelämän muuttuvilla markkinoilla.  

Tutustu Ava-akatemian koulutustarjontaan ja löydä omaa uraasi tukevat opinnot osoitteesta akatemia.fi.

Jaa tämä artikkeli


Ura & Vaurastuminen