Ranuan eläinpuistosta elämänmittaisia matkailumuistoja


Arctic Fox Igloos neljän hengen perheiglut ovat avoinna myös kesällä. Kuvat: Marko Junttila

Jos perheesi haluaa takuuvarmasti hyvää mieltä tuottavan lomakohteen, suuntaa Ranualle, Etelä- Lappiin. Koe Ranua Zoon Tiikeripuisto ja Maatila taitoreitteineen, kotieläinpuisto upeine eläimineen – ja Wildlife Parkissa 50 eri villieläinlajia luonnonmukaisessa, arktisessa ympäristössään. 

Hyvien liikenneyhteyksien varrella sijaitseva Ranuan eläinpuisto on Lapin johtava perhelomakohde, jossa voi aidon luontokokemuksen hankkimisen lisäksi myös yöpyä ikimuistoisella tavalla.

Oletko yöpynyt lasikattoisessa iglussa? 

”Eläinpuistoa vastapäätä sijaitsevassa lomakylä Gulo Gulossa on 30 kuuden hengen perheille suunniteltua saunallista huoneistoa. Tästä kuuden kilometrin päässä, kauniilla Ranuanjärven rannalla sijaitsee Arctic Fox Igloos -iglukylä, jossa on edulliset kesähinnat”, kertoo Ranuan Seudun Matkailun ja eläinpuistojen toimitusjohtaja Enna Paavola. 

Ranuanjärven rannan Iglukylässä on ympäri vuoden majoituskäytössä 20 lasikattoista iglua, joissa on sauna, keittiönurkkaus ja varavuoteet lapsille.

Eläimet luonnonmukaisessa ympäristössä 

Ranualla pohjoisten ja arktisten alueiden eläimet ovat luonnollisessa ympäristössä, mikä nostaa eläinten näkemisen uudelle tasolle. Eläinpuiston aluetta hoidetaan hyvin ja kehitetään jatkuvasti. ”Rakennutimme Lappsetin kanssa yhteistyössä teemapuisto Tiger Parkin, jossa on isommille lapsille sopiva taitoreitti. Pienemmille lapsille sopii Farm – Maatila, jossa voi leikkien oppia maatilan elämää kotieläinpuistovierailun jatkoksi”, Enna vinkkaa. 

Eläimet ja luonto ovat yhdistelmä, jota kaikki rakastavat – ja josta voi ammentaa loputtomasti elinvoimaa ja iloa. Tervetuloa siis kesällä Ranualle hankkimaan hellyttäviä muistoja! 

Jääkarhut rakastavat vesileikkejä kesäkuumalla.
Merkityksellistä työtä eläinten hyväksi
Löytöeläimistä pidetään huolta: hirvenvasa Emppua syötettiin tuttipullosta kesällä 2019.

Tiesitkö, että Ranuan eläinpuisto 

  • toimii myös vahingoittuneiden luonnoneläinten hoitolana? Ranuan eläinpuistossa on vuosien varrella hoidettu yli 90:n eri eläinlajin edustajia. 
  • toimii tarhana uhanalaisille eläinlajeille turvaten terveitä, geneettisesti monimuotoisia populaatioita 
  • on hankekumppanina MetsäpeuraLIFE -projektissa 
  • vierailullasi tuet samalla arvokasta työtä eläinten hyväksi 

www.ranuazoo.com 
www.wildlifesafaris.fi 
www.gulo.fi 
www.arcticfoxigloos.com 

Rovaniementie 29, 97700 Ranua 

Perhelippu 59,- portilta 

Jaa tämä artikkeli


Matkailu Vapaa-aika