Koe eksoottiset lasi-iglut, näe suloiset jääkarhut


Saamenkielinen sana Ranua tarkoittaa asuinkelvotonta, jolla on muinoin viitattu suoperäiseen maahan. Tämä Etelä-Lapin aarre on kuitenkin henkeäsalpaavien järvien sekä metsien ympäröimä, ja se on lunastanut paikkansa Suomen hillapääkaupunkina. Elokuun ensimmäisenä viikonloppuna, kun Ranualla järjestetään hillamarkkinat, eläinpuistossa juhlitaan muumiviikonloppua.

”Ranua on yhdistelmä touhukkuutta perheille ja romantiikkaa pariskunnille”, Ranuan eläinpuiston toimitusjohtaja Tommi Hinno summaa.

Kuule hiljaisuus, tunne kiireettömyys

Perinteisen lappilaisen erämaajärven rannalla sijaitsevat Arctix Fox Igloosin saunalliset lasi-iglut nousivat viime talven aikana maailmantähtien suosioon ja kesällä odotetaan kotimaisten vierailijoiden tulvaa. Syys- ja talviaikaan igluista voi ihastella taivaalla tanssivia revontulia, kesällä yöttömän yön rauhoittavaa, peilityyntä järvimaisemaa.

”Kesällä iglujen hinnat ovat normaalin hotellihuoneen luokkaa ja koska kyseessä on ympärivuotinen kohde, laadukkuus on mahdollista pitää maailmanluokkaisena”, Hinno vinkkaa. Ainutlaatuisten, romanttisten iglujen makuuhuoneen katto on maasta kattoon lasia. Ne on varustettu saunan lisäksi pienellä keittiöllä, ilmastoinnilla ja pimennysmahdollisuudella. Parin yön iglumajoitus on helppoa yhdistää pidempään oleskeluun lomakylä GuloGulossa.

”Kokemus on ikimuistoinen! Päivän aikana järjestetään myös muita ruokintanäytöksiä.”

Eläinpuiston uusimpina lajeina ovat aina hieman vihaisen näköinen aasialainen arokissa manuli, dhole eli vuorisusi sekä myskihärkä. Näistä viimeinen on itse asiassa asustellut alueella jääkauden aikaan ja tienoon ensimmäinen yksilö tuhanteen vuoteen syntyi eläinpuistossa kolmisen vuotta sitten.

Jääkarhut ovat Ranua Zoon vetonaula

Ranuan eläinpuistossa elää 50 arktisilla alueilla tavattavaa eläinlajia, yhteensä 200 yksilöä. Karhut, ahmat ja ilvekset ovat yleisön kestosuosikkeja, mutta ehdottomia vetonauloja ovat jääkarhut Venus ja vuonna 2017 syntynyt Sisu. Hinno suosittelee ajoittamaan vierailun ruokintanäytösten aikaan eli klo 12.30, jolloin jääkarhut ovat taatusti liikkeellä.

Eläinpuistoliput ja iglumajoituksen sisältävä edullinen kesäpaketti on nyt saatavilla osoitteessa www.ranuazoo.com. Tunnelmaan voi latautua seuraamalla Arctic Fox Igloosia ja Ranua Zoota Instagramissa ja Facebookissa.

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Matkailu