KONEVUOKRAAMO avuksi työmaan kokonaisuuden hallintaan


Rakennuskonevuokraus kasvaa Suomessa vahvasti. Vuokrauksen lisäksi kysyntää on erilaisille palveluille kuten asennukselle, ylläpidolle ja työmaan infrastruktuurin ja logistiikan suunnittelulle.

”Haluamme olla jo alkuvaiheessa mukana suunnittelemassa, kuinka projekti kannattaa koneistaa, jotta työmaista tulee turvallisia ja tehokkaita. Se on kohta, jossa voimme tuoda oman osaamisemme ja laajan palveluvalikoimamme asiakkaan käyttöön”, Ramirentin toimitusjohtaja Tapio Kolunsarka sanoo.

Yhä useammin Ramirent myy tuotteen palveluna, eli asiakas ostaa työmaalle valmiita kokonaisuuksia avaimet käteen -periaatteella. Palvelu kattaa esimerkiksi lämmityksen suunnittelun ja mitoituksen, asennuksen, ylläpidon, huollon ja purun. Myös koulutuksen rooli on kasvanut, sillä koneiden oikea käyttö yhdistettynä turvallisiin työtapoihin on erityisen tärkeää työmaan prosessien kannalta ja työvoiman vaihtuessa.

”Asiakkaamme haluavat kokonaisvaltaisen partnerin, joka tukee heitä rakennustyömaan infrastruktuurin ylläpidossa ja turvallisuudessa. Me teemme asiat helpommiksi asiakkaillemme, mikä helpottaa myös varsinaista rakennustoimintaa”, Kolunsarka sanoo.

Digitaalisten ratkaisujen avulla Ramirentin asiakkaat pystyvät seuraamaan, mitä koneita työmailla on, kuka niitä käyttää ja kuinka paljon. Lisäksi ratkaisut mahdollistavat vuokrakaluston hallinnoinnin budjetoinnista tilaukseen ja palautukseen, mikä tehostaa koneiden käyttöä ja parantaa työmaan turvallisuutta ja johtamista.

Kolunsarka uskoo, että palvelujen integrointi, laajojen kokonaisuuksien hallinta sekä tehokkaiden ja turvallisten työmaiden suunnittelu yhdessä asiakkaiden kanssa on se, millä Ramirent pystyy omalta osaltaan nostamaan rakentamisen tuottavuutta. Projektien vaativuustaso kasvaa ja tälläkin hetkellä ympäri Suomea on käynnissä suuria rakennushankkeita erittäin haastavissa paikoissa.

” Haluamme olla jo alkuvaiheessa mukana suunnittelemassa, kuinka projekti kannattaa koneistaa, jotta työmaista tulee turvallisia ja tehokkaita.”

”Konevuokraamolta pitää edellyttää erittäin hyvää palvelutasoa ja saatavuutta sekä luottaa siihen, että vuokraamon mukaan ottaminen aikaisessa vaiheessa säästää aikaa ja rahaa. Työmailla kokonaisuuden hallinta ei ole helppoa, mutta me voimme auttaa siinä. Ja mikä parasta, Ramirentiltä saa aina sujuvaa palvelua positiivisella asenteella”, Kolunsarka lupaa.

www.ramirent.fi

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli Infrastruktuuri Rakentaminen Rakentaminen 2020