Huippudevaajat viihtyvät RAKETTITIETEELLÄ


”Täällä tehdään töitä tosissaan, mutta ei liian vakavissaan tai kulmat kurtussa”, Rakettitieteen devaajat Juhana Leiwo ja Valto Uotila todistavat.

Rakettitieteen asiantuntijat työskentelevät konsultteina asiakasprojekteissa. Uotila tekee mobiilisovelluksia pohjoismaisessa yrityksessä – Leiwo taas työllistyy startupissa, jossa tilaa ja vastuuta on sopivasti tarjolla: ”Lähiesimies hoitaa esteet pois, jotta voin keskittyä varsinaiseen työhöni ja esittää itse tuloksia, kun on valmista. Huipputekijät eivät perusta niskaan hengittämisestä”, Leiwo kertoo omiin kokemuksiinsa peilaten.

Leiwon matka koodauksen parissa alkoi, kun opintojen ohessa tehdyssä työprojektissa häntä pyydettiin korjaamaan maatutkan C++-kielellä kirjoitettu keskeneräinen käyttöliittymä. ”Huomasin tykkääväni koodaamisesta ja ryhdyin pian laajentamaan osaamistani myös muihin ohjelmointikieliin. Olen täällä yksi harvoista, joka on aloittanut koodauksen vasta aikuisiällä”, Leiwo valottaa taustojaan.

Nuorempaan polveen kuuluva Uotila ehti opiskella ja työskennellä rakennesuunnittelun parissa ennen kuin löysi kutsumuksensa. ”Rakennesuunnittelu tuntui turhan yksipuoliselta, joten opettelin koodaamaan mobiilipelejä ja työllistyin IT-alalle”, Uotila muistelee.

Huippuasiantuntijat haluavat vaikuttaa tekemisiinsä

Rakettitieteen devaajat ovat alansa parhaimmistoa. ”Emme lähde tekemään bulkkia tai olemaan palaveriheittosäkkeinä ilman sananvaltaa tekemisiimme. Se ei ole meidän profiilimme”, Leiwo painottaa. ”Emme ole mitään primadonnia, mutta bulkkipipertämisessä osaamisemme menee hukkaan. Rakettitieteen mottona on, että palkkaamalla huipputekijän säästää rahaa, koska taitava kehittäjä saa aikaan moninkertaisesti sen mitä keskiverto.”

Rakettitieteellä on motivoiva palkitsemismalli, jossa peräti puolet asiakaslaskutuksesta tulee devaajalle itselleen. ”Laskutukseen vaikuttaa projektin luonne ja kesto. Jos kyse on erikoisosaamisesta, laskutus on suurempaa”, Uotila sanoo.

Sekä Uotila että Leiwo kertovat olevansa unelmatyössään. ”Saamme tehdä Rakettitieteellä itseämme kiinnostavia asioita organisaatiokulttuurissa, joka tukee onnistumistamme”, Leiwo summailee asiaa molempien puolesta.

https://rakettitiede.com

Jaa tämä artikkeli


Artikkeli IT