RAKENNUSTYÖMAAN INFRASTRUKTUURI AVAIMET KÄTEEN -PALVELUNA


Ramirent lisää työmaatoiminnan sujuvuutta ja turvallisuutta kokonaissuunnittelu-palveluilla. Rakennuskone-vuokraukseen kuuluu suunnittelu, asennus, vuokraus, ylläpito ja purku, minkä lisäksi työmaan infra ja logistiikka suunnitellaan täsmätoimitusajoituksin, säävaihteluilta suojautuen. 

Ramirentin pitkäaikaisen menestyksen kulmakivet ovat säilyneet muuttumattomina myös alan myllerryksissä. ”Ihmiset ja työturvallisuus ovat tärkeimmät. Lisäksi meillä on alan laajin tuotevalikoima sääsuojista torninostureihin ja teollisuuden erikoiskalustoon. Kolmanneksi, palvelemme laajasti myös teollisuutta ja rakennamme isoja tapahtumia”, listaa Ramirent Finland Oy:n toimitusjohtaja Mikael Kämpe. 

Ramirentin asiakkaat tilaavat yhä useammin työmaalle valmiita kokonaisuuksia avaimet käteen -periaatteella. ”Asiakkaamme haluavat kokonaisvaltaisen partnerin, joka tukee heitä rakennustyömaan infrastruktuurin ylläpidossa ja turvallisuudessa ja tekee sen mahdollisimman järkevästi sekä kustannustehokkaasti”, Kämpe sanoo. 

Digitaalisten ratkaisujen avulla Ramirentin asiakkaat pystyvät seuraamaan, mitä koneita työmailla on, kuka niitä käyttää ja kuinka paljon. Lisäksi ratkaisut mahdollistavat vuokrakaluston hallinnoinnin budjetoinnista tilaukseen ja palautukseen, mikä tehostaa koneiden käyttöä ja parantaa työmaan turvallisuutta ja johtamista. ”Olemme tunnettuja erityisesti turvallisuudesta huolehtimisesta”, Kämpe vahvistaa. 

Alan edelläkävijänä, yhdeksässä Euroopan maassa toimiva Ramirent-konserni on Suomessakin ollut mukana kehittämässä turvallisuuskäytäntöjä sekä ympäristökuormituksen vähentämisen keinoja. ”Olemme olleet luomassa alalle yhteiset toimitusehdot ja telineiden asennusten turvallisuusohjeet. Olemme myös mukana työkonealan green deal -sopimuksessa. Henkilönostimista v. 2025 peräti 90 % ovat jo sähkökäyttöisiä.” 

Oma väliaikaistilatuotanto takaa sen, että työmaalla myös viihdytään. Kerroksittain nouseva rakennuksen sääsuoja puolestaan takaa kuivat ja lämpimät rakennusolosuhteet. 

Uutta kehitetään jatkuvasti. ”Olemme pilotoineet Ruotsista Suomeen tuomamme Valmis työmaa-konseptin. Tutkimme työmaakohtaisesti, kuinka projekti kannattaa koneistaa ja toteuttaa, jotta työmaista tulee turvallisia ja tehokkaita ja ne häiritsevät mahdollisimman vähän liiketoimintaa, ympäröivää asutusta, liikennettä ja luontoa.” 

Ramirentissa palvellaan sujuvasti, positiivisella asenteella. Oikeat tavarat oikeassa paikassa-, samanaikaisesti työmaan kustannustehokkuutta, sujuvuutta että turvallisuutta – periaate, toimii perustana kaikelle rakentamiselle. 

Jaa tämä artikkeli


Rakentaminen